Paahdettu kirsikkasalaatti

Rubiininpunaiset kirsikat paahtuvat uunissa ihanan mehukkaiksi ja ilmakuivattu kinkku suolaisen rapsakaksi – kätevästi samalla pellillä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lkirsikoita
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklöljyä
1 rklsokeria
1 kplrosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
1 tlkuivattua timjamia
1 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl(150 g) ilmakuivattua kinkkua
2 kplfriseesalaattia
1 kplfenkoli
1 kplpunasipuli
1 kplruukku basilikaa

Kirsikkavinegretti

5 kplpaahdettua kirsikkaa
1/2 dlöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä nesteet, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää kirsikat, sekoita ja levitä uunipellille. Jaa kinkut reunoille. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.

    Tee vinegretti. Laita viisi kirsikkaa ja pellille kertynyt öljy kulhoon. Lisää etikka, hunaja ja suola ja soseuta.

    Revi salaatti ja suikaloi fenkoli ja sipuli kulhoon. Lisää kirsikat ja kinkut. Viimeistele vinegretillä ja basilikalla juuri ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua, 1 tl Kuivattua timjamia, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä