Paahdettu kirsikkasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdettu kirsikkasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rubiininpunaiset kirsikat paahtuvat uunissa ihanan mehukkaiksi ja ilmakuivattu kinkku suolaisen rapsakaksi – kätevästi samalla pellillä!

Ainekset

1 l
Kirsikoita
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Sokeria
1 kpl
Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(150 g) ilmakuivattua kinkkua
2 kpl
Friseesalaattia
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku basilikaa

kirsikkavinegretti

5 kpl
Paahdettua kirsikkaa
1/2 dl
Öljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä nesteet, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää kirsikat, sekoita ja levitä uunipellille. Jaa kinkut reunoille. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.

Tee vinegretti. Laita viisi kirsikkaa ja pellille kertynyt öljy kulhoon. Lisää etikka, hunaja ja suola ja soseuta.

Revi salaatti ja suikaloi fenkoli ja sipuli kulhoon. Lisää kirsikat ja kinkut. Viimeistele vinegretillä ja basilikalla juuri ennen tarjoamista.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1268

303

15,5 g

1,0 g

29,8 g

28,0 g

9,0 g

4,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua,

1 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli