Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Kurpitsa-kikhernekeitto saa syvyyttä paahdetusta kurpitsasta ja tuhdeista mausteista sekä raikkautta omenasta. Tarjoile maukas keitto ranskankerman kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkurpitsaa
1 kplomena
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 tljuustokuminaa jauhettuna
1/2 tlsavustettua paprikajauhetta
1/2 tlchilimausteseosta
230 gesikeitettyjä kikherneitä
7 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio

Lisäksi

1/4 kplruukku persiljaa
150 granskankermaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunin ylätasolla 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 gkurpitsaa
  2. 2

    Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä noin viisi minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tljuustokuminaa jauhettuna
    1/2 tlsavustettua paprikajauhetta
    1/2 tlchilimausteseosta
    230 gesikeitettyjä kikherneitä
    7 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
  4. 4

    Hienonna persilja. Tarjoa keitto ranskankerman ja persiljan kanssa.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukku persiljaa
    150 granskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 17.12.2025