Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kurpitsa-kikhernekeitto saa syvyyttä paahdetusta kurpitsasta ja tuhdeista mausteista sekä raikkautta omenasta. Tarjoile maukas keitto ranskankerman kanssa.
| 800 g | kurpitsaa |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa jauhettuna |
| 1/2 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1/2 tl | chilimausteseosta |
| 230 g | esikeitettyjä kikherneitä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/4 kpl | ruukku persiljaa |
| 150 g | ranskankermaa |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunin ylätasolla 20 minuuttia.
- 2.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla.
- 3.
Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä noin viisi minuuttia.
- 4.
Hienonna persilja. Tarjoa keitto ranskankerman ja persiljan kanssa.
Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto
Kurpitsa-kikhernekeitto saa syvyyttä paahdetusta kurpitsasta ja tuhdeista mausteista sekä raikkautta omenasta. Tarjoile maukas keitto ranskankerman kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kurpitsaa |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa jauhettuna |
| 1/2 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1/2 tl | chilimausteseosta |
| 230 g | esikeitettyjä kikherneitä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukku persiljaa |
| 150 g | ranskankermaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g kurpitsaa - 2
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl omena 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä - 3
Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä noin viisi minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 tl juustokuminaa jauhettuna 1/2 tl savustettua paprikajauhetta 1/2 tl chilimausteseosta 230 g esikeitettyjä kikherneitä 7 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio - 4
Hienonna persilja. Tarjoa keitto ranskankerman ja persiljan kanssa.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukku persiljaa 150 g ranskankermaa
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1010
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1010
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












