Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto

Nappaa talteen!
Keitto saa aromia paahdetusta kurpitsasta, sekä tuhdeista mausteista.
| 800 g | kurpitsaa |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1/2 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1/2 tl | chilimausteseosta myllystä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 kpl | (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| ranskankermaa | |
| persiljaa | |
- 1.
Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.
Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto
Keitto saa aromia paahdetusta kurpitsasta, sekä tuhdeista mausteista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kurpitsaa |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1/2 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1/2 tl | chilimausteseosta myllystä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 kpl | (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä |
Lisäksi | |
| ranskankermaa | |
| persiljaa | |
Valmistus
- 1
Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.
Ravintosisältö
102
Energiaa kcal
427
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
102
Energiaa kcal
427
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Savustettua paprikajauhetta, 0,5 tl Chilimausteseosta myllystä, 6 dl Vettä, Ranskankermaa, Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























