Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
402
96
4,5 g
0,5 g
8,5 g
6,3 g
5,3 g
2,5 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
0,5 tl Savustettua paprikajauhetta,
0,5 tl Chilimausteseosta myllystä,
6 dl Vettä,
Ranskankermaa,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli