Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto

Keitto saa aromia paahdetusta kurpitsasta, sekä tuhdeista mausteista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkurpitsaa
1 kplomena
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlsavustettua paprikajauhetta
1/2 tlchilimausteseosta myllystä
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 kpl(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä

Lisäksi

ranskankermaa
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
    Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
    Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Savustettua paprikajauhetta, 0,5 tl Chilimausteseosta myllystä, 6 dl Vettä, Ranskankermaa, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä