Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
99
416
4,5 g
0,5 g
8,8 g
6,5 g
5,5 g
2,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
0,5 tl Savustettua paprikajauhetta,
0,5 tl Chilimausteseosta myllystä,
6 dl Vettä,
Ranskankermaa,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli