Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitto saa aromia paahdetusta kurpitsasta, sekä tuhdeista mausteista.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
Kurpitsaa
1 kpl
Omena
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Savustettua paprikajauhetta
1/2 tl
Chilimausteseosta myllystä
6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä

lisäksi

Ranskankermaa
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

402

96

4,5 g

0,5 g

8,5 g

6,3 g

5,3 g

2,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

0,5 tl Savustettua paprikajauhetta,

0,5 tl Chilimausteseosta myllystä,

6 dl Vettä,

Ranskankermaa,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli