Paahdettu kurpitsasosekeitto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu kurpitsasosekeitto

Paahdettu kurpitsasosekeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kurpitsa kuuluu syksyn sesonkiherkkuihin. Itäharjun Prisman palvelutorivastaava Jaakko Simonen tarjoilee keiton smetanavaahdon ja yrttiöljyn kera.

Ainekset

1 dl
rypsiöljyä
0.3 tl suolaa
1/2 tl
hunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
1 prk smetanaa
1 kpl
iso myskikurpitsa (reilu kilo)
rypsiöljyä
1 kpl
keskikokoinen keltasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punainen chili
1 dl
kuohukermaa
50 g
voita
3-4 dl vettä
suolaa
koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

1

Tee yrttiöljy. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset blenderiin ja soseuta hienoksi. Maista ja mausta tarvittaessa.

1 dl
rypsiöljyä
0.3 tl suolaa
1/2 tl
hunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
2

Vaahdota smetana vatkaimella tai vispilällä kovaksi vaahdoksi.

1 prk smetanaa
3

Tee kurpitsasosekeitto. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kiertoilma, 200 astetta tavallisessa uunissa). Leikkaa kurpitsa pitkittäin puoliksi. Kaavi siemenet pois. Sivele leikkuupinnoille öljyä ja laita uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 30 min. Sillä välin leikkaa sipuli puoliksi. Älä kuori. Sivele öljyä leikkuupinnoille ja jätä odottamaan. Leikkaa chili puoliksi ja kaavi sisältä siemenet pikkulusikan avulla. Kun kurpitsat ovat olleet uunissa 30 minuuttia laita sipuli (leikkauspinta alaspäin), chili ja valkosipulinkynsi myös uunivuokaan ja jatka paahtamista noin 20 min. Kun sekä kurpitsa että sipuli ovat niin pehmeitä, että niitä voi muussata haarukalla, ovat ne valmiita. Nosta uunivuoka pöydälle ja anna jäähtyä hetki. Kaavi kurpitsojen hedelmäliha blenderiin lusikalla. Lisää joukkoon chili, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Lisää kerma, voi ja osa vedestä. Soseuta hienoksi. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes koostumus on hyvä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos kurpitsakeitto pysyy kuumana on se valmista nautittavaksi. Jos keitto on jäähtynyt kaada se kattilaan ja lämmitä pohjaa myöten sekoittaen.

1 kpl
iso myskikurpitsa (reilu kilo)
rypsiöljyä
1 kpl
keskikokoinen keltasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punainen chili
1 dl
kuohukermaa
50 g
voita
3-4 dl vettä
suolaa
4

Kaada kurpitsakeitto lautaselle ja koristele smetanavaahdolla sekä yrttiöljyllä. Viimeistele muutamalla paahdetulla kurpitsansiemenellä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1713

409

42,5 g

14,0 g

5,0 g

4,3 g

3,3 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,3 tl suolaa,

1 prk smetanaa,

rypsiöljyä,

3-4 dl vettä,

suolaa,

koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli