Paahdettu varsikukkakaali
15 min

Nappaa talteen!
Kaunis varsikukkakaali paahtuu uunissa maukkaaksi ja meheväksi. Raikas ja hennon makea kasvis on hurmaava kaveri kalalle. Kokeile myös hollandaisekastikkeen kanssa!
| 320 g | (2 rs) varsikukkakaalia |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele varsikukkakaalit ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suola. Paahda 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 8 minuuttia.
Kaunis varsikukkakaali paahtuu uunissa maukkaaksi ja meheväksi. Raikas ja hennon makea kasvis on hurmaava kaveri kalalle. Kokeile myös hollandaisekastikkeen kanssa!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 320 g | (2 rs) varsikukkakaalia |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele varsikukkakaalit ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suola. Paahda 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa 1 1/2 rkl rypsiöljyä 320 g (2 rs) varsikukkakaalia
Vinkki: Varsikukkakaalit kypsyvät myös grillissä noin 8 minuutissa.
Ravintosisältö
64
Energiaa kcal
268
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
1,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
64
Energiaa kcal
268
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
1,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























