Paahdettu varsikukkakaali

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Kaunis varsikukkakaali paahtuu uunissa maukkaaksi ja meheväksi. Raikas ja hennon makea kasvis on hurmaava kaveri kalalle. Kokeile myös hollandaisekastikkeen kanssa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
320 g(2 rs) varsikukkakaalia
1 1/2 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele varsikukkakaalit ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suola. Paahda 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa
    1 1/2 rklrypsiöljyä
    320 g(2 rs) varsikukkakaalia

Vinkki: Varsikukkakaalit kypsyvät myös grillissä noin 8 minuutissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
28.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä