Paahdetut juurekset

arvosana5/5

(2)arviota
5 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Uunijuurekset ovat jokaisen ruoanlaittajan luottolisuke, joka maistuu myös terveellisenä naposteluruokana. Paahda pellillinen hunajaisia juureksia uunissa ja herkuttele ne esimerkiksi dipin tai majoneesin kanssa. Jos juureksia jää yli, keitä niistä huomiseksi maukas kasvissosekeitto.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
200 glanttua
200 gjuuriselleriä
200 gpalsternakkaa
200 gporkkanoita
200 gpunajuuria
2 kplpunasipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kploksaa rosmariinia
3 rklrypsiöljyä
2 rklhunajaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Nypi rosmariinin lehdet oksista. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja sekoita niin, että juurekset maustuvat kauttaaltaan.

    MääräAinesosa
    200 glanttua
    200 gjuuriselleriä
    200 gpalsternakkaa
    200 gporkkanoita
    200 gpunajuuria
    2 kplpunasipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kploksaa rosmariinia
    3 rklrypsiöljyä
    2 rklhunajaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kaada juurekset uunivuokaan tai pellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Vinkki! Paahda juureksia samalla kertaa puoli kiloa enemmän ja tee niistä seuraavana päivänä herkullinen kasvissosekeitto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl oksaa rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä