Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Nypi rosmariinin lehdet oksista. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja sekoita niin, että juurekset maustuvat kauttaaltaan.
Kaada juurekset uunivuokaan tai pellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Vinkki! Paahda juureksia samalla kertaa puoli kiloa enemmän ja tee niistä seuraavana päivänä herkullinen kasvissosekeitto.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
174
729
8,6 g
0,4 g
19,4 g
18,0 g
5,4 g
1,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 kpl (oksaa) rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli