Paahdetut juurekset
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunijuurekset ovat jokaisen ruoanlaittajan luottolisuke, joka maistuu myös terveellisenä naposteluruokana. Paahda pellillinen hunajaisia juureksia uunissa ja herkuttele ne esimerkiksi dipin tai majoneesin kanssa. Jos juureksia jää yli, keitä niistä huomiseksi maukas kasvissosekeitto.
| 200 g | lanttua |
| 200 g | juuriselleriä |
| 200 g | palsternakkaa |
| 200 g | porkkanoita |
| 200 g | punajuuria |
| 2 kpl | punasipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Nypi rosmariinin lehdet oksista. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja sekoita niin, että juurekset maustuvat kauttaaltaan.
- 2.
Kaada juurekset uunivuokaan tai pellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Uunijuurekset ovat jokaisen ruoanlaittajan luottolisuke, joka maistuu myös terveellisenä naposteluruokana. Paahda pellillinen hunajaisia juureksia uunissa ja herkuttele ne esimerkiksi dipin tai majoneesin kanssa. Jos juureksia jää yli, keitä niistä huomiseksi maukas kasvissosekeitto.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | lanttua |
| 200 g | juuriselleriä |
| 200 g | palsternakkaa |
| 200 g | porkkanoita |
| 200 g | punajuuria |
| 2 kpl | punasipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Nypi rosmariinin lehdet oksista. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja sekoita niin, että juurekset maustuvat kauttaaltaan.
Määrä Ainesosa 200 g lanttua 200 g juuriselleriä 200 g palsternakkaa 200 g porkkanoita 200 g punajuuria 2 kpl punasipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl oksaa rosmariinia 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl hunajaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 2
Kaada juurekset uunivuokaan tai pellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Vinkki! Paahda juureksia samalla kertaa puoli kiloa enemmän ja tee niistä seuraavana päivänä herkullinen kasvissosekeitto.
Ravintosisältö
187
Energiaa kcal
785
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,6 g
Hiilihydraatteja
17,4 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
187
Energiaa kcal
785
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,6 g
Hiilihydraatteja
17,4 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl oksaa rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























