Paahdetut kastanjat maustevoilla
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunissa paahdetut kastanjat dipataan ruskistettuun voivaahtoon. Valmista jouluiset maustevoit rosmariinilla ja muskottipähkinällä sekä kanelilla ja kardemummalla maustettuina.
| 500 g | tuoreita kastanjoita |
| 1 l | vettä |
| Rosmariinivoi | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 1 tl | hienonnettua rosmariinia |
| ripaus muskottipähkinää | |
| ripaus suolaa | |
| Kanelivoi | |
| 50 g | voita |
| 1 1/2 tl | tomusokeria |
| 3/4 tl | kanelia |
| 1/4 tl | kardemummaa |
- 1.
Aloita esivalmistelemalla maustevoit. Kuutioi 100 grammaa voita. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- 2.
Huuhtele kastanjat. Kiehauta vesi ja liota kastanjoita 10 minuuttia. Siivilöi ja kuivaa kastanjat. Leikkaa kuperan puolen kuoreen ristiviillot.
- 3.
Paahda kastanjoita viiltopuoli ylöspäin 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes sisus pehmenee.
- 4.
Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota kuohkeaksi. Jaa voivaahto kahteen kulhoon. Mausta toinen rosmariinilla, muskotilla ja suolalla sekä toinen sokerilla, kanelilla ja kardemummalla.
- 5.
Kuori hieman jäähtyneet kastanjat sormin tai hieromalla keittiöpyyhkeen sisällä. Tarjoa lämpiminä maustevoiden kanssa.
Paahdetut kastanjat maustevoilla
arvosana5/5
40 min (josta 20 min aktiivista)
Uunissa paahdetut kastanjat dipataan ruskistettuun voivaahtoon. Valmista jouluiset maustevoit rosmariinilla ja muskottipähkinällä sekä kanelilla ja kardemummalla maustettuina.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | tuoreita kastanjoita |
| 1 l | vettä |
Rosmariinivoi | |
| 50 g | voita |
| 1 tl | hienonnettua rosmariinia |
| ripaus muskottipähkinää | |
| ripaus suolaa | |
Kanelivoi | |
| 50 g | voita |
| 1 1/2 tl | tomusokeria |
| 3/4 tl | kanelia |
| 1/4 tl | kardemummaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Aloita esivalmistelemalla maustevoit. Kuutioi 100 grammaa voita. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 50 g voita 50 g voita - 2
Huuhtele kastanjat. Kiehauta vesi ja liota kastanjoita 10 minuuttia. Siivilöi ja kuivaa kastanjat. Leikkaa kuperan puolen kuoreen ristiviillot.
Määrä Ainesosa 500 g tuoreita kastanjoita 1 l vettä - 3
Paahda kastanjoita viiltopuoli ylöspäin 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes sisus pehmenee.
- 4
Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota kuohkeaksi. Jaa voivaahto kahteen kulhoon. Mausta toinen rosmariinilla, muskotilla ja suolalla sekä toinen sokerilla, kanelilla ja kardemummalla.
Määrä Ainesosa 1 tl hienonnettua rosmariinia ripaus muskottipähkinää ripaus suolaa 1 1/2 tl tomusokeria 3/4 tl kanelia 1/4 tl kardemummaa - 5
Kuori hieman jäähtyneet kastanjat sormin tai hieromalla keittiöpyyhkeen sisällä. Tarjoa lämpiminä maustevoiden kanssa.
Vinkki: Voit paahtaa kastanjat myös airfryerissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
433
Energiaa kcal
1812
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
433
Energiaa kcal
1812
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl hienonnettua rosmariinia, ripaus muskottipähkinää, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























