Paahdetut kastanjat maustevoilla

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Uunissa paahdetut kastanjat dipataan ruskistettuun voivaahtoon. Valmista jouluiset maustevoit rosmariinilla ja muskottipähkinällä sekä kanelilla ja kardemummalla maustettuina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gtuoreita kastanjoita
1 lvettä

Rosmariinivoi

50 gvoita
1 tlhienonnettua rosmariinia
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa

Kanelivoi

50 gvoita
1 1/2 tltomusokeria
3/4 tlkanelia
1/4 tlkardemummaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Aloita esivalmistelemalla maustevoit. Kuutioi 100 grammaa voita. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    50 gvoita
  2. 2

    Huuhtele kastanjat. Kiehauta vesi ja liota kastanjoita 10 minuuttia. Siivilöi ja kuivaa kastanjat. Leikkaa kuperan puolen kuoreen ristiviillot.

    MääräAinesosa
    500 gtuoreita kastanjoita
    1 lvettä
  3. 3

    Paahda kastanjoita viiltopuoli ylöspäin 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes sisus pehmenee.

  4. 4

    Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota kuohkeaksi. Jaa voivaahto kahteen kulhoon. Mausta toinen rosmariinilla, muskotilla ja suolalla sekä toinen sokerilla, kanelilla ja kardemummalla.

    MääräAinesosa
    1 tlhienonnettua rosmariinia
    ripaus muskottipähkinää
    ripaus suolaa
    1 1/2 tltomusokeria
    3/4 tlkanelia
    1/4 tlkardemummaa
  5. 5

    Kuori hieman jäähtyneet kastanjat sormin tai hieromalla keittiöpyyhkeen sisällä. Tarjoa lämpiminä maustevoiden kanssa.

Vinkki: Voit paahtaa kastanjat myös airfryerissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl hienonnettua rosmariinia, ripaus muskottipähkinää, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.11.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä