Päärynäinen punajuurikeitto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
450 gkeitettyjä ja kuorittuja punajuuria
1 kplpieni sipuli
1 kplpäärynä
1 rklöljyä
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 kpl(250 ml) soija- tai kaurakermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlpippurisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Paloittele punajuuret. Kuori ja paloittele sipuli ja päärynä. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja päärynää öljyssä 5 minuuttia. Lisää punajuuripalat ja jatka muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soija- tai kaurakerma, suola ja pippuri ja kuumenna keitto nopeasti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä