Päärynät pähkinätoscalla

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Toscapäärynät saavat ylleen ihanan kinuskisen ja pähkinäisen kuorrutteen. Uunissa paahdetut päärynät ovat sesongin paras päärynäjälkiruoka!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(4 kpl) päärynöitä

Pähkinätosca

100 gpähkinäsekoitusta
75 gvoita
1 1/2 dlfariinisokeria
1 rklmaitoa
2 rklvehnäjauhoja
ripaus sormisuolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja kaiva koloja samalla hieman isommiksi, jotta kuorrute pysyy paremmin päärynöiden päällä.

    MääräAinesosa
    800 g(4 kpl) päärynöitä
  2. 2

    Aseta päärynät leivinpaperin päälle uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voit halutessasi leikata pienen siivun päärynän alapuolelta, jotta päärynä pysyy tasapainossa. Nosta vuoka uuniin ja esikypsennä päärynöitä 15 minuuttia.

  3. 3

    Valmista pähkinätosca. Rouhi pähkinöitä kevyesti. Laita voi, fariinisokeri, maito, vehnäjauhot ja suola kattilaan ja keitä sekoitellen muutama minuutti, kunnes seos hieman sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pähkinät seoksen joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gpähkinäsekoitusta
    75 gvoita
    1 1/2 dlfariinisokeria
    1 rklmaitoa
    2 rklvehnäjauhoja
    ripaus sormisuolaa
  4. 4

    Jaa kuorrute esikypsennettyjen päärynöiden pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.9.2025
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä