Päärynät pähkinätoscalla
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Toscapäärynät saavat ylleen ihanan kinuskisen ja pähkinäisen kuorrutteen. Uunissa paahdetut päärynät ovat sesongin paras päärynäjälkiruoka!
| 800 g | (4 kpl) päärynöitä |
| Pähkinätosca | |
|---|---|
| 100 g | pähkinäsekoitusta |
| 75 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | maitoa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| ripaus sormisuolaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja kaiva koloja samalla hieman isommiksi, jotta kuorrute pysyy paremmin päärynöiden päällä.
- 2.
Aseta päärynät leivinpaperin päälle uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voit halutessasi leikata pienen siivun päärynän alapuolelta, jotta päärynä pysyy tasapainossa. Nosta vuoka uuniin ja esikypsennä päärynöitä 15 minuuttia.
- 3.
Valmista pähkinätosca. Rouhi pähkinöitä kevyesti. Laita voi, fariinisokeri, maito, vehnäjauhot ja suola kattilaan ja keitä sekoitellen muutama minuutti, kunnes seos hieman sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pähkinät seoksen joukkoon.
- 4.
Jaa kuorrute esikypsennettyjen päärynöiden pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.
Päärynät pähkinätoscalla
arvosana5/5
45 min (josta 20 min aktiivista)
Toscapäärynät saavat ylleen ihanan kinuskisen ja pähkinäisen kuorrutteen. Uunissa paahdetut päärynät ovat sesongin paras päärynäjälkiruoka!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (4 kpl) päärynöitä |
Pähkinätosca | |
| 100 g | pähkinäsekoitusta |
| 75 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | maitoa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| ripaus sormisuolaa | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja kaiva koloja samalla hieman isommiksi, jotta kuorrute pysyy paremmin päärynöiden päällä.
Määrä Ainesosa 800 g (4 kpl) päärynöitä - 2
Aseta päärynät leivinpaperin päälle uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voit halutessasi leikata pienen siivun päärynän alapuolelta, jotta päärynä pysyy tasapainossa. Nosta vuoka uuniin ja esikypsennä päärynöitä 15 minuuttia.
- 3
Valmista pähkinätosca. Rouhi pähkinöitä kevyesti. Laita voi, fariinisokeri, maito, vehnäjauhot ja suola kattilaan ja keitä sekoitellen muutama minuutti, kunnes seos hieman sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pähkinät seoksen joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g pähkinäsekoitusta 75 g voita 1 1/2 dl fariinisokeria 1 rkl maitoa 2 rkl vehnäjauhoja ripaus sormisuolaa - 4
Jaa kuorrute esikypsennettyjen päärynöiden pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
531
Energiaa kcal
2222
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
49,3 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
531
Energiaa kcal
2222
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
49,3 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























