Pad thai | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pad thai

Pad thai

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Monen maun thairuokaklassikko pad thai on helppo herkku. Tee srirachalla maustettu kevyt nuudeliruoka broilerin fileesuikaleista ja mehukkaasta valkokaalista. Suolapähkinät ja soijakastike tuovat ruokaan terää, joten suolaa ei tarvitse lisätä lainkaan.

Ainekset

10 cm
purjoa
3 kpl
kevätsipulia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
400 g
broilerin fileesuikaleita
300 g
valkokaalia
1 dl
suolapähkinöitä
2 rkl
soijakastiketta
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta
1 rkl
ruokokidesokeria
112 1/2 g
riisinuudeleita (½ pkt, à 225 g)
2 kpl
kananmunaa
1/3 ruukkua korianteria
1 kpl
lime

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Viipaloi kevätsipulit. Jätä kolmasosa kevätsipuleista annosten viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne kypsiksi.

10 cm
purjoa
3 kpl
kevätsipulia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
400 g
broilerin fileesuikaleita
2

Broilerien kypsyessä leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Rouhi suolapähkinät, lisää puolet pannulle ja säästä puolet annosten viimeistelyyn. Lisää soija, sriracha ja sokeri pannulle. Kypsennä sekoitellen 5–7 minuuttia, kunnes kaali pehmenee.

300 g
valkokaalia
1 dl
suolapähkinöitä
2 rkl
soijakastiketta
1/2 - 1 tl
srirachakastiketta
1 rkl
ruokokidesokeria
3

Valmistele sillä aikaa nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

112 1/2 g
riisinuudeleita (½ pkt, à 225 g)
4

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Kumoa munat paistosta sekoitellen pannulle. Sekoita valutetut nuudelit ja osa korianterista hienonnettuna ruokaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai chilikastiketta.

2 kpl
kananmunaa
1/3 ruukkua korianteria
5

Tarjoa pad thain lisukkeena loput kevätsipulit, pähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoa lisäksi limelohkoja, joista ruokailijat voivat puristaa mehua annoksiinsa.

1 kpl
lime

Pad thai on thairuokien pyttipannu, jonka raaka-aineita voi vaihdella. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja tai tofua, porkkanasuikaleita, ituja tai versoja.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 3.10.2011
Muokattu: 30.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1789

428

20,0 g

2,3 g

35,8 g

10,0 g

4,5 g

23,0 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa,

2 kpl kananmunaa,

1/3 ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli