Pad thai

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min

Monen maun thairuokaklassikko pad thai on helppo herkku. Tee srirachalla maustettu kevyt nuudeliruoka broilerin fileesuikaleista ja mehukkaasta valkokaalista. Suolapähkinät ja soijakastike tuovat ruokaan terää, joten suolaa ei tarvitse lisätä lainkaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
10 cmpurjoa
3 kplkevätsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
400 gbroilerin fileesuikaleita
300 gvalkokaalia
1 dlsuolapähkinöitä
2 rklsoijakastiketta
1/2 tlsrirachakastiketta
1 rklruokokidesokeria
112 g(½ pkt, à 225 g) riisinuudeleita
2 kplkananmunaa
1/2 kplruukku korianteria
1 kpllime

Valmistus

  1. 1

    Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Viipaloi kevätsipulit. Jätä kolmasosa kevätsipuleista annosten viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne kypsiksi.

    MääräAinesosa
    10 cmpurjoa
    3 kplkevätsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklöljyä
    400 gbroilerin fileesuikaleita
  2. 2

    Broilerien kypsyessä leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Rouhi suolapähkinät, lisää puolet pannulle ja säästä puolet annosten viimeistelyyn. Lisää soija, sriracha ja sokeri pannulle. Kypsennä sekoitellen 5–7 minuuttia, kunnes kaali pehmenee.

    MääräAinesosa
    300 gvalkokaalia
    1 dlsuolapähkinöitä
    2 rklsoijakastiketta
    1/2 tlsrirachakastiketta
    1 rklruokokidesokeria
  3. 3

    Valmistele sillä aikaa nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

    MääräAinesosa
    112 g(½ pkt, à 225 g) riisinuudeleita
  4. 4

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Kumoa munat paistosta sekoitellen pannulle. Sekoita valutetut nuudelit ja osa korianterista hienonnettuna ruokaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai chilikastiketta.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1/2 kplruukku korianteria
  5. 5

    Tarjoa pad thain lisukkeena loput kevätsipulit, pähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoa lisäksi limelohkoja, joista ruokailijat voivat puristaa mehua annoksiinsa.

    MääräAinesosa
    1 kpllime

Pad thai on thairuokien pyttipannu, jonka raaka-aineita voi vaihdella. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja tai tofua, porkkanasuikaleita, ituja tai versoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm purjoa, 1 kpl lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Pia Arnould
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä