Pähkinäinen päärynäsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Päärynäsalaatin tähtenä loistavat kypsät päärynät, karamellisoidut pahkinät ja hunajainen sinappikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpäärynää
50 grucolaa

Karamellipähkinät

1 dlsaksanpähkinöitä
1 rklvoita
1 rklruokokidesokeria

Hunaja-sinappikastike

2 rkloliiviöljyä
1 rklvaaleaa balsamietikkaa
1 rklhunajaa
1 1/2 rkldijoninsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista karamellipähkinät. Sulata voi pannulla. Sekoita joukkoon sokeri ja pähkinät. Kääntele aineksia muutama minuutti kunnes pähkinät saavat hieman väriä. Siirrä lautaselle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklruokokidesokeria
    1 dlsaksanpähkinöitä
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvaaleaa balsamietikkaa
    1 rklhunajaa
    1 1/2 rkldijoninsinappia
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Kuori ja viipaloi päärynät. Nostele rucolasalaatti kulhoon ja lisää joukkoon päärynät ja pähkinät. Pirskota kastike joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 kplpäärynää
    50 grucolaa

Vinkki: Voit täydentää salaatin halutessasi sinihomejuustolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Vaaleaa balsamietikkaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä