Pähkinäinen päärynäsalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäinen päärynäsalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makea päärynäsalaatti sopii lihan ja kanan kaveriksi.

Ainekset

2 kpl
Päärynää
50 g
Rucolasalaattia

karamellipähkinät

1 dl
Saksanpähkinöitä
1 rkl
Voita
1 rkl
Ruokokidesokeria

hunaja-sinappikastike

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl
Hunajaa
1 1/2 rkl
Dijoninsinappia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista karamellipähkinät. Sulata voi pannulla. Sekoita joukkoon sokeri ja pähkinät. Kääntele aineksia muutama minuutti kunnes pähkinät saavat hieman väriä. Siirrä lautaselle jäähtymään.

Kuori ja viipaloi päärynät. Sekoita kastikkeen ainekset. Nostele rucolasalaatti kulhoon ja lisää joukkoon päärynät ja pähkinät. Pirskota kastike joukkoon.

Vinkki: Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää joukkoon sinihomejuustoa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1037

248

19,5 g

3,8 g

12,8 g

12,8 g

3,5 g

3,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Vaaleaa balsamietikkaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli