Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäiset pavut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee vihreistä pavuista ja suolapähkinöistä helppo ja maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai kalalle.

Ainekset

250 g
Vihreitä papuja
1 1/2 dl
vettä
2 tl
Seesamiöljyä
2 tl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
Suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia.

1 1/2 dl
vettä
250 g
Vihreitä papuja
2

Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä.

2 tl
Seesamiöljyä
2 tl
Rypsiöljyä
3

Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
Suolapähkinöitä

Vinkki: Voit käyttää myös pakastepapuja tuoreiden sijaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

153

642

11,8 g

1,5 g

5,3 g

3,0 g

3,0 g

5,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli