Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia.
Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä.
Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.
Vinkki: Voit käyttää myös pakastepapuja tuoreiden sijaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
153
642
11,8 g
1,5 g
5,3 g
3,0 g
3,0 g
5,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli