Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
635
152
11,8 g
1,5 g
5,0 g
3,0 g
3,0 g
5,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli