Pähkinäiset pavut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäiset pavut

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pavusta syntyy helppo ja maukas lisäke lihalle ja kalalle. Voit käyttää myös pakastepapuja tuoreiden sijaan.

Ainekset

250 g
Vihreitä papuja
2 tl
Seesamiöljyä
2 tl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

635

152

11,8 g

1,5 g

5,0 g

3,0 g

3,0 g

5,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli