Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäiset pavut

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pavusta syntyy helppo ja maukas lisäke lihalle ja kalalle. Voit käyttää myös pakastepapuja tuoreiden sijaan.

Ainekset

250 g
Vihreitä papuja
2 tl
Seesamiöljyä
2 tl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

152

635

11,8 g

1,5 g

5,0 g

3,0 g

3,0 g

5,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli