Pähkinäiset pavut

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tee vihreistä pavuista ja suolapähkinöistä helppo ja maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai kalalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gvihreitä papuja
1 1/2 dlvettä
2 tlseesamiöljyä
2 tlrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 dlsuolapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla noin 1 1/2 dl vettä ja lisää pavut. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä 4 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvettä
    250 gvihreitä papuja
  2. 2

    Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle öljyt ja paista kunnes pavut saavat hieman väriä.

    MääräAinesosa
    2 tlseesamiöljyä
    2 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja pippurilla. Rouhi suolapähkinät ja ripottele papujen joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 dlsuolapähkinöitä

Vinkki: Voit käyttää myös pakastepapuja tuoreiden sijaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä