Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kalaonni syntyy pannulla paistetuista ahvenfileistä. Pannuahvenet ja kolmen minuutin kermakastike ovat parasta pikaruokaa. Makunsa kastike saa sinapista ja hunajasta.

Ainekset

PANNUAHVENET

600 g
ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä

SINAPPIKERMA

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kerma ja sinappi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää loput sinappikerman mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2−3 minuuttia, kunnes kastike hieman saostuu.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Mausta ahvenfileet suolalla. Paista niitä öljyssä pannulla 1−2 minuuttia molemmin puolin.

600 g
ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3

Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa ahvenet sinappikerman, sitruunanlohkojen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

1 kpl
sitruuna

Vinkki: Kokeile kastikkeeseen kokojyväsinappia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 2.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

370

1547

25,8 g

12,5 g

4,3 g

4,3 g

0,8 g

29,5 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli