Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kalaonni syntyy pannulla paistetuista ahvenfileistä. Pannuahvenet ja kolmen minuutin kermakastike ovat parasta pikaruokaa. Makunsa kastike saa sinapista ja hunajasta.
| PANNUAHVENET | |
|---|---|
| 600 g | ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| SINAPPIKERMA | |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 rkl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| LISÄKSI | |
| 1 kpl | sitruuna |
- 1.
Mittaa kerma ja sinappi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää loput sinappikerman mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2−3 minuuttia, kunnes kastike hieman saostuu.
- 2.
Mausta ahvenfileet suolalla. Paista niitä öljyssä pannulla 1−2 minuuttia molemmin puolin.
- 3.
Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa ahvenet sinappikerman, sitruunanlohkojen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma
Kalaonni syntyy pannulla paistetuista ahvenfileistä. Pannuahvenet ja kolmen minuutin kermakastike ovat parasta pikaruokaa. Makunsa kastike saa sinapista ja hunajasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
PANNUAHVENET | |
| 600 g | ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
SINAPPIKERMA | |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 rkl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
LISÄKSI | |
| 1 kpl | sitruuna |
Valmistus
- 1
Mittaa kerma ja sinappi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää loput sinappikerman mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2−3 minuuttia, kunnes kastike hieman saostuu.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 2 rkl sinappia (gluteenitonta) 1 tl hunajaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Mausta ahvenfileet suolalla. Paista niitä öljyssä pannulla 1−2 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 600 g ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) 1 tl suolaa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa ahvenet sinappikerman, sitruunanlohkojen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna
Vinkki: Kokeile kastikkeeseen kokojyväsinappia.
Ravintosisältö
370
Energiaa kcal
1547
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
370
Energiaa kcal
1547
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























