Mittaa kerma ja sinappi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää loput sinappikerman mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2−3 minuuttia, kunnes kastike hieman saostuu.
Mausta ahvenfileet suolalla. Paista niitä öljyssä pannulla 1−2 minuuttia molemmin puolin.
Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa ahvenet sinappikerman, sitruunanlohkojen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Kokeile kastikkeeseen kokojyväsinappia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1547
370
25,8 g
12,5 g
4,3 g
4,3 g
0,8 g
29,5 g
2,5 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli