Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kalaonni syntyy pannulla paistetuista ahvenfileistä. Pannuahvenet ja kolmen minuutin kermakastike ovat parasta pikaruokaa. Makunsa kastike saa sinapista ja hunajasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

PANNUAHVENET

600 gahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä

SINAPPIKERMA

2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 rklsinappia (gluteenitonta)
1 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

1 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kerma ja sinappi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää loput sinappikerman mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2−3 minuuttia, kunnes kastike hieman saostuu.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 rklsinappia (gluteenitonta)
    1 tlhunajaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Mausta ahvenfileet suolalla. Paista niitä öljyssä pannulla 1−2 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    600 gahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
    1 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa ahvenet sinappikerman, sitruunanlohkojen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna

Vinkki: Kokeile kastikkeeseen kokojyväsinappia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä