Paistetut kuhafileet ja helppo tillihollandaise | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistetut kuhafileet ja helppo tillihollandaise

Paistetut kuhafileet ja helppo tillihollandaise

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista kuhan kaveriksi supernopea, tillillä terästetty hollandaisekastike. Klassikkokastike kruunaa juhla-aterian. Ohjeella kastike valmistuu ilman vesihaudetta ja onnistut varmasti. Viimeistele keväinen ateria esimerkiksi kauniilla varsikukkakaalilla.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
rypsiöljyä

tilli-hollandaisekastike

150 g
voita
3 kpl
keltuaista (huoneenlämpöisiä)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele voi kattilaan kastiketta varten. Pane keltuaiset ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon.

150 g
voita
3 kpl
keltuaista (huoneenlämpöisiä)
1 rkl
sitruunanmehua
2

Leikkaa kuhafileet 4 tai 8 osaan. Suuret nahattomat kalapalat hajoavat helposti pannulla. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä 2‒3 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalapalat vadille, peitä ja pidä lämpiminä.

600 g
kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
rypsiöljyä
3

Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten ja sitruunamehun joukkoon. Mausta kastike tillillä.

1/2 dl
tilliä hienonnettuna
4

Tarjoa hollandaisekastike kuhan kanssa heti.

Vinkki: Tarjoa hollandaisekastike parsan kanssa ilman tilliä.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2427

580

50,3 g

22,8 g

0,3 g

0,3 g

33,3 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli