Paistetut kuhafileet ja helppo tillihollandaise

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Valmista kuhan kaveriksi supernopea, tillillä terästetty hollandaisekastike. Klassikkokastike kruunaa juhla-aterian. Ohjeella kastike valmistuu ilman vesihaudetta ja onnistut varmasti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
3 rklrypsiöljyä

TILLI-HOLLANDAISEKASTIKE

150 gvoita
3 kplkeltuaista (huoneenlämpöisiä)
1 rklsitruunanmehua
1/2 dltilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Paloittele voi kattilaan kastiketta varten. Pane keltuaiset ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    3 kplkeltuaista (huoneenlämpöisiä)
    1 rklsitruunanmehua
  2. 2

    Leikkaa kuhafileet 4 tai 8 osaan. Suuret nahattomat kalapalat hajoavat helposti pannulla. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalapalat vadille, peitä ja pidä lämpiminä.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    3 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten ja sitruunamehun joukkoon. Mausta kastike tillillä.

    MääräAinesosa
    1/2 dltilliä hienonnettuna
  4. 4

    Tarjoa hollandaisekastike heti kuhan kanssa.

Vinkki: Tarjoa hollandaisekastike parsan kanssa ilman tilliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä