Paistetut kuhafileet ja helppo tillihollandaise
30 min

Nappaa talteen!
Valmista kuhan kaveriksi supernopea, tillillä terästetty hollandaisekastike. Klassikkokastike kruunaa juhla-aterian. Ohjeella kastike valmistuu ilman vesihaudetta ja onnistut varmasti.
| 600 g | kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| TILLI-HOLLANDAISEKASTIKE | |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 3 kpl | keltuaista (huoneenlämpöisiä) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | tilliä hienonnettuna |
- 1.
Paloittele voi kattilaan kastiketta varten. Pane keltuaiset ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon.
- 2.
Leikkaa kuhafileet 4 tai 8 osaan. Suuret nahattomat kalapalat hajoavat helposti pannulla. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalapalat vadille, peitä ja pidä lämpiminä.
- 3.
Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten ja sitruunamehun joukkoon. Mausta kastike tillillä.
- 4.
Tarjoa hollandaisekastike heti kuhan kanssa.
Paistetut kuhafileet ja helppo tillihollandaise
arvosana5/5
30 min
Valmista kuhan kaveriksi supernopea, tillillä terästetty hollandaisekastike. Klassikkokastike kruunaa juhla-aterian. Ohjeella kastike valmistuu ilman vesihaudetta ja onnistut varmasti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
TILLI-HOLLANDAISEKASTIKE | |
| 150 g | voita |
| 3 kpl | keltuaista (huoneenlämpöisiä) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | tilliä hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Paloittele voi kattilaan kastiketta varten. Pane keltuaiset ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon.
Määrä Ainesosa 150 g voita 3 kpl keltuaista (huoneenlämpöisiä) 1 rkl sitruunanmehua - 2
Leikkaa kuhafileet 4 tai 8 osaan. Suuret nahattomat kalapalat hajoavat helposti pannulla. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalapalat vadille, peitä ja pidä lämpiminä.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia) 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 3 rkl rypsiöljyä - 3
Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten ja sitruunamehun joukkoon. Mausta kastike tillillä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl tilliä hienonnettuna - 4
Tarjoa hollandaisekastike heti kuhan kanssa.
Vinkki: Tarjoa hollandaisekastike parsan kanssa ilman tilliä.
Ravintosisältö
580
Energiaa kcal
2427
Energiaa kj
50,3 g
Rasvaa
22,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
580
Energiaa kcal
2427
Energiaa kj
50,3 g
Rasvaa
22,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























