Huuhtele persikat, halkaise ne ja poista kivet. Pilko persikat noin 1 cm:n kuutioiksi.
Pese sitruuna. Vuole kuoresta kuorimaveitsellä neljä ohutta suikaletta. Purista sitruunan mehu.
Laita hedelmät, sokeri ja 1 dl vettä kattilaan. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää vettä tarvittaessa.
Lusikoi hilloke kiehuvassa vedessä desinfioituihin lasitölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy hyvänä muutamia viikkoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1260
5274
3,0 g
—
269,0 g
269,0 g
28,0 g
14,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli