Paraguayo-persikkahilloke

Arvostele resepti
1 Annosta

30 min

Litteä paraguayo eli donitsipersikka on maukas ja makea hedelmä. Kiehauta siitä herkullinen hilloke juustopöytään tai vaikka lettukesteihin.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
800 gparaguayoa eli donitsipersikkaa
1 kplsitruuna
2 dlhillo-marmeladisokeria
1 - 2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele persikat, halkaise ne ja poista kivet. Pilko persikat noin 1 cm:n kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    800 gparaguayoa eli donitsipersikkaa
  2. 2

    Pese sitruuna. Vuole kuoresta kuorimaveitsellä neljä ohutta suikaletta. Purista sitruunan mehu.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Laita persikkakuutiot, sitruunankuori ja -mehu, sokeri ja 1 dl vettä kattilaan. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää vettä tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    2 dlhillo-marmeladisokeria
    1 - 2 dlvettä
  4. 4

    Lusikoi hilloke kiehuvassa vedessä desinfioituihin lasitölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy hyvänä muutamia viikkoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
9.7.2018
|
Päivitetty: 8.12.2025

Samankaltaisia reseptejä