Parsa-pastasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 gvihreää parsaa
200 gsimpukkapastaa
250 gkirsikkatomaatteja
4 kplkevätsipulinvartta
3 rklhienonnettua tilliä
1 kplparmesaanilastuja (80 g)

Kastike

1 rklsitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä se. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja keitä parsoja 3-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Pese ja puolita tomaatit. Hienonna kevätsipulit ja tilli. Paloittele parsat ja sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon. Kääntele kevyesti ja nosta salaatti tarjoiluastiaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä