Parsafrittata

arvosana3/5

(3)arviota
18 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Keväinen uunimunakas kätkee sisäänsä vihreää tankoparsaa, mozzarellaraastetta ja aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa frittata suupaloiksi ja pyöräytä pinnalle tuorejuustonokare. Kaunis kasvismunakas sopii juhlapöytään tai brunssille suolaiseksi herkuksi.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
150 g(1 ps) mozzarellaraastetta
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
8 kplkananmunaa
1 dlkevytmaitoa
1 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele parsat ja katkaise puumaiset tyvet pois. Kiehauta vettä kapeassa korkeassa kattilassa tai paistinpannussa, johon parsat mahtuvat kyljelleen. Keitä parsat puolikypsiksi, 2−3 minuuttia. Leikkaa ne kolmeen osaan ja säästä nuput koristeluun.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
  2. 2

    Valuta tomaattikuutiot. Riko munat kulhoon. Vatkaa maito, pippuri, suola, juustoraaste ja tomaatit joukkoon.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) mozzarellaraastetta
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
    8 kplkananmunaa
    1 dlkevytmaitoa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kaada munaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Asettele parsojen varret pinnalle. Paista frittataa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

  4. 4

    Leikkaa jäähtynyt frittata paloiksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lusikoi nokare juustoa kullekin annospalalle. Koristele parsannupuilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.4.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä