Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsafrittata

Parsafrittata

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
18 Palaa
Fork and knife
18 Palaa
Keväinen uunimunakas kätkee sisäänsä vihreää tankoparsaa, kotijuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa frittata suupaloiksi ja pyöräytä pinnalle tuorejuustonokare. Kaunis kasvismunakas sopii juhlapöytään tai brunssille suolaiseksi herkuksi.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
250 g
(1 pkt) kotijuustoa
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
8 kpl
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

lisäksi

200 g
(1 rs) ruohosipulituorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja katkaise puumaiset tyvet pois. Kiehauta vettä kapeassa korkeassa kattilassa tai paistinpannussa, johon parsat mahtuvat kyljelleen. Keitä parsat puolikypsiksi, 2−3 minuuttia. Leikkaa ne kolmeen osaan ja säästä nuput koristeluun.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2

Raasta tai murenna kotijuusto. Valuta tomaattikuutiot. Riko munat kulhoon. Vatkaa maito, pippuri, suola, juusto ja tomaatit joukkoon.

250 g
(1 pkt) kotijuustoa
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
8 kpl
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
3

Kaada munaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Asettele parsojen varret pinnalle. Paista frittataa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

4

Leikkaa jäähtynyt frittata paloiksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lusikoi nokare juustoa kullekin annospalalle. Koristele parsannupuilla.

200 g
(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2021
Muokattu: 22.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

112

468

7,4 g

2,7 g

2,5 g

2,4 g

1,2 g

8,2 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli