Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsafrittata

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
18 Palaa
Keväinen uunimunakas kätkee sisäänsä vihreää tankoparsaa, kotijuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa frittata suupaloiksi ja pyöräytä pinnalle tuorejuustonokare. Kaunis kasvismunakas sopii juhlapöytään tai brunssille suolaiseksi herkuksi.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
150 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
8 kpl
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

200 g
(1 rs) ruohosipulituorejuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~20
56
/yht. 8 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja katkaise puumaiset tyvet pois. Kiehauta vettä kapeassa korkeassa kattilassa tai paistinpannussa, johon parsat mahtuvat kyljelleen. Keitä parsat puolikypsiksi, 2−3 minuuttia. Leikkaa ne kolmeen osaan ja säästä nuput koristeluun.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2

Valuta tomaattikuutiot. Riko munat kulhoon. Vatkaa maito, pippuri, suola, juustoraaste ja tomaatit joukkoon.

150 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
8 kpl
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
3

Kaada munaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Asettele parsojen varret pinnalle. Paista frittataa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

4

Leikkaa jäähtynyt frittata paloiksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lusikoi nokare juustoa kullekin annospalalle. Koristele parsannupuilla.

200 g
(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 19.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

101

422

6,8 g

2,3 g

2,2 g

2,1 g

1,2 g

7,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli