Parsafrittata
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keväinen uunimunakas kätkee sisäänsä vihreää tankoparsaa, mozzarellaraastetta ja aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa frittata suupaloiksi ja pyöräytä pinnalle tuorejuustonokare. Kaunis kasvismunakas sopii juhlapöytään tai brunssille suolaiseksi herkuksi.
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 150 g | (1 ps) mozzarellaraastetta |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina |
| 8 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kevytmaitoa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
- 1.
Huuhtele parsat ja katkaise puumaiset tyvet pois. Kiehauta vettä kapeassa korkeassa kattilassa tai paistinpannussa, johon parsat mahtuvat kyljelleen. Keitä parsat puolikypsiksi, 2−3 minuuttia. Leikkaa ne kolmeen osaan ja säästä nuput koristeluun.
- 2.
Valuta tomaattikuutiot. Riko munat kulhoon. Vatkaa maito, pippuri, suola, juustoraaste ja tomaatit joukkoon.
- 3.
Kaada munaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Asettele parsojen varret pinnalle. Paista frittataa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.
- 4.
Leikkaa jäähtynyt frittata paloiksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lusikoi nokare juustoa kullekin annospalalle. Koristele parsannupuilla.
Keväinen uunimunakas kätkee sisäänsä vihreää tankoparsaa, mozzarellaraastetta ja aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa frittata suupaloiksi ja pyöräytä pinnalle tuorejuustonokare. Kaunis kasvismunakas sopii juhlapöytään tai brunssille suolaiseksi herkuksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 150 g | (1 ps) mozzarellaraastetta |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina |
| 8 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kevytmaitoa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele parsat ja katkaise puumaiset tyvet pois. Kiehauta vettä kapeassa korkeassa kattilassa tai paistinpannussa, johon parsat mahtuvat kyljelleen. Keitä parsat puolikypsiksi, 2−3 minuuttia. Leikkaa ne kolmeen osaan ja säästä nuput koristeluun.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa - 2
Valuta tomaattikuutiot. Riko munat kulhoon. Vatkaa maito, pippuri, suola, juustoraaste ja tomaatit joukkoon.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) mozzarellaraastetta 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina 8 kpl kananmunaa 1 dl kevytmaitoa 1 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 3
Kaada munaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Asettele parsojen varret pinnalle. Paista frittataa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.
- 4
Leikkaa jäähtynyt frittata paloiksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lusikoi nokare juustoa kullekin annospalalle. Koristele parsannupuilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) ruohosipulituorejuustoa
Ravintosisältö
101
Energiaa kcal
422
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,2 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
101
Energiaa kcal
422
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,2 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























