Pasta alla Norma eli munakoisopasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pasta alla Norma eli munakoisopasta

Pasta alla Norma eli munakoisopasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Arjen helpon ja maukkaan kasvispastan pääraaka-aine on munakoiso. Tomaattinen munakoisopasta viimeistellään mascarponejuustolla.

Ainekset

700 g
(2 kpl) munakoisoa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
1
ruukku persiljaa
1/2 dl
oliiviöljyä
1 kpl
tlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja
1 dl
vettä
1 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
250 g
(1 pkt) mascarponejuustoa

lisäksi

300 g
pastaa
1 tl
suolaa
2 l
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi valkosipulit ja hienonna chili. Poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

1 kpl
punainen chili
700 g
(2 kpl) munakoisoa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku persiljaa
2

Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista munakoisot kevyesti muutamassa erässä molemmin puolin. Lisää pannulle hieman öljyä tarvittaessa. Siirrä munakoisot lautaselle ja leikkaa ne pienemmiksi suupaloiksi.

3

Laita pastan keitinvesi kattilaan kuumenemaan. Valmista kastike. Kaada loppu öljy kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Paista valkosipulia ja chiliä minuutti. Lisää tomaatit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää munakoisopalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

2 l
vettä
1 kpl
tlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja
1 dl
vettä
1 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
4

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita kastikkeeseen.

1 tl
suolaa
300 g
pastaa
5

Annostele pasta lautasille. Viimeistele annokset reilulla nokareella mascarponejuustoa.

250 g
(1 pkt) mascarponejuustoa
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2599

621

36,0 g

17,5 g

58,3 g

8,0 g

7,3 g

12,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli