Pasta alla Norma eli munakoisopasta

arvosana3/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Arjen helpon ja maukkaan kasvispastan pääraaka-aine on munakoiso. Tomaattinen munakoisopasta viimeistellään mascarponejuustolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(2 kpl) munakoisoa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
1 ruukku persiljaa
1/2 dloliiviöljyä
1 kpltlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja
1 dlvettä
1 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlsuolaa
250 g(1 pkt) mascarponejuustoa

Lisäksi

300 gpastaa
1 tlsuolaa
2 lvettä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi valkosipulit ja hienonna chili. Poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen chili
    700 g(2 kpl) munakoisoa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 ruukku persiljaa
  2. 2

    Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista munakoisot kevyesti muutamassa erässä molemmin puolin. Lisää pannulle hieman öljyä tarvittaessa. Siirrä munakoisot lautaselle ja leikkaa ne pienemmiksi suupaloiksi.

  3. 3

    Laita pastan keitinvesi kattilaan kuumenemaan. Valmista kastike. Kaada 1 rkl öljyä kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Paista valkosipulia ja chiliä minuutti. Lisää tomaatit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää munakoisopalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    1 kpltlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja
    1 dlvettä
    1 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    300 gpastaa
  5. 5

    Annostele pasta lautasille. Viimeistele annokset reilulla nokareella mascarponejuustoa.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) mascarponejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
10.4.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä