Pasta alla Norma eli munakoisopasta
30 min

Nappaa talteen!
Arjen helpon ja maukkaan kasvispastan pääraaka-aine on munakoiso. Tomaattinen munakoisopasta viimeistellään mascarponejuustolla.
| 700 g | (2 kpl) munakoisoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 | ruukku persiljaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | tlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | (1 pkt) mascarponejuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | pastaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 l | vettä |
- 1.
Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi valkosipulit ja hienonna chili. Poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.
- 2.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista munakoisot kevyesti muutamassa erässä molemmin puolin. Lisää pannulle hieman öljyä tarvittaessa. Siirrä munakoisot lautaselle ja leikkaa ne pienemmiksi suupaloiksi.
- 3.
Laita pastan keitinvesi kattilaan kuumenemaan. Valmista kastike. Kaada 1 rkl öljyä kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Paista valkosipulia ja chiliä minuutti. Lisää tomaatit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää munakoisopalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
- 4.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.
- 5.
Annostele pasta lautasille. Viimeistele annokset reilulla nokareella mascarponejuustoa.
Arjen helpon ja maukkaan kasvispastan pääraaka-aine on munakoiso. Tomaattinen munakoisopasta viimeistellään mascarponejuustolla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (2 kpl) munakoisoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 | ruukku persiljaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | tlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | (1 pkt) mascarponejuustoa |
Lisäksi | |
| 300 g | pastaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 l | vettä |
Valmistus
- 1
Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi valkosipulit ja hienonna chili. Poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 700 g (2 kpl) munakoisoa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 ruukku persiljaa - 2
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista munakoisot kevyesti muutamassa erässä molemmin puolin. Lisää pannulle hieman öljyä tarvittaessa. Siirrä munakoisot lautaselle ja leikkaa ne pienemmiksi suupaloiksi.
- 3
Laita pastan keitinvesi kattilaan kuumenemaan. Valmista kastike. Kaada 1 rkl öljyä kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Paista valkosipulia ja chiliä minuutti. Lisää tomaatit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää munakoisopalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 l vettä 1 kpl tlk (400/260 g) kuorittuja tomaatteja 1 dl vettä 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa - 4
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 300 g pastaa - 5
Annostele pasta lautasille. Viimeistele annokset reilulla nokareella mascarponejuustoa.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) mascarponejuustoa
Ravintosisältö
621
Energiaa kcal
2599
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,3 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
621
Energiaa kcal
2599
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,3 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























