Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi valkosipulit ja hienonna chili. Poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista munakoisot kevyesti muutamassa erässä molemmin puolin. Lisää pannulle hieman öljyä tarvittaessa. Siirrä munakoisot lautaselle ja leikkaa ne pienemmiksi suupaloiksi.
Laita pastan keitinvesi kattilaan kuumenemaan. Valmista kastike. Kaada 1 rkl öljyä kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Paista valkosipulia ja chiliä minuutti. Lisää tomaatit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää munakoisopalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.
Annostele pasta lautasille. Viimeistele annokset reilulla nokareella mascarponejuustoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
621
2599
36,0 g
17,5 g
58,3 g
8,0 g
7,3 g
12,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli