Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat | Uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat

Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Espanjalaisten ravintoloiden klassikkotapas patatas bravas on maukas ja mutkaton naposteluruoka, joka valmistuu helposti kotikeittiössä. Herkullinen tomaattikastike ja helppo valkosipulimajoneesi valmistuvat dipeiksi sillä aikaa, kun maustetut perunat kypsyvät rapeiksi uunissa.
Jaa Somessa

Ainekset

TAPASPERUNAT

800 g
perunoita (jauhoisia tai yleisperunoita)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa

TOMAATTIKASTIKE

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
chilikastiketta (esim. Texas Pete Hot sauce)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

PINNALLE

1/2
ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Vinkki: Tarjoa tapasperunoiden kanssa helppoa aiolia.

Vinkki: Kokeile soseutettua tomaattikastiketta pizzakastikkeena.

Näin teet

1

Pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Puolita lohkot suupaloiksi. Sekoita öljy, mausteet ja perunapalat kulhossa. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
2 rkl
oliiviöljyä
800 g
perunoita (jauhoisia tai yleisperunoita)
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset. Paloittele kuoritut tomaatit muutamaan osaan esimerkiksi kauhan kärjellä. Keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
chilikastiketta (esim. Texas Pete Hot sauce)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3

Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa kuumat perunat tomaattikastikkeen ja aiolin kanssa.

1/2
ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1206 4822
Energiaa kcal288 1151
Rasvaa14.0 g56.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.0 g8.0 g
Hiilihydraatteja32.8 g131.0 g
Sokereita7.0 g28.0 g
Kuituja4.3 g17.0 g
Proteiinia4.0 g16.0 g
Suolaa1.8 g7.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl savupaprikajauhetta

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 0.5 tl sokeria

  • ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1206 4822
Energiaa kcal288 1151
Rasvaa14.0 g56.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.0 g8.0 g
Hiilihydraatteja32.8 g131.0 g
Sokereita7.0 g28.0 g
Kuituja4.3 g17.0 g
Proteiinia4.0 g16.0 g
Suolaa1.8 g7.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl savupaprikajauhetta

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 0.5 tl sokeria

  • ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.