Pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Puolita lohkot suupaloiksi. Sekoita öljy, mausteet ja perunapalat kulhossa. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset. Paloittele kuoritut tomaatit muutamaan osaan esimerkiksi kauhan kärjellä. Keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa kuumat perunat tomaattikastikkeen ja aiolin kanssa.
Vinkki: Tarjoa tapasperunoiden kanssa helppoa aiolia.
Vinkki: Kokeile soseutettua tomaattikastiketta pizzakastikkeena.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1206
288
14,0 g
2,0 g
32,8 g
7,0 g
4,3 g
4,0 g
1,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl savupaprikajauhetta,
1 rkl tomaattipyreetä,
0,5 tl sokeria,
ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli