Pehmeä sienirisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pehmeä sienirisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa sienirisotto heti rapean leivän kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi lihan tai kanan lisäkkeenä.

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Salottisipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Tuoreita herkkusieniä tai 2 dl kuivattuja sieniä
7 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
3 dl
Puuroriisiä
1 dl
Kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
Kevytkermaa
Tuoretta timjamia silputtuna
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja pilkotut sienet eri kattilassa tilkassa öljyä, lisää riisi ja kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan kiehuvaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää loppu liemi samaan tapaan parissa erässä. Jos käytät kuivattuja sieniä, murenna ne joukkoon.

Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 25 minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Risoton on tarkoitus olla valuvan puuromaista. Lisää lopuksi kerma ja valkoviini ja kiehauta seos. Pane sekaan silputtu timjami ja parmesaaniraaste.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.