Pehmeä sienirisotto

Nappaa talteen!
Tarjoa sienirisotto heti rapean leivän kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi lihan tai kanan lisäkkeenä.
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | herkkusieniä |
| 7 dl | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 3 dl | puuroriisiä |
| 1 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 1/2 dl | kevytkermaa |
| tuoretta timjamia silputtuna | |
| 1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
- 1.
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja pilkotut sienet eri kattilassa tilkassa öljyä, lisää riisi ja kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan kiehuvaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää loppu liemi samaan tapaan parissa erässä. Jos käytät kuivattuja sieniä, murenna ne joukkoon.
Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 25 minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Risoton on tarkoitus olla valuvan puuromaista. Lisää lopuksi kerma ja valkoviini ja kiehauta seos. Pane sekaan silputtu timjami ja parmesaaniraaste.
Pehmeä sienirisotto
Tarjoa sienirisotto heti rapean leivän kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi lihan tai kanan lisäkkeenä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | herkkusieniä |
| 7 dl | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 3 dl | puuroriisiä |
| 1 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 1/2 dl | kevytkermaa |
| tuoretta timjamia silputtuna | |
| 1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
Valmistus
- 1
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja pilkotut sienet eri kattilassa tilkassa öljyä, lisää riisi ja kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan kiehuvaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää loppu liemi samaan tapaan parissa erässä. Jos käytät kuivattuja sieniä, murenna ne joukkoon.
Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 25 minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Risoton on tarkoitus olla valuvan puuromaista. Lisää lopuksi kerma ja valkoviini ja kiehauta seos. Pane sekaan silputtu timjami ja parmesaaniraaste.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












