Pehmeä sienirisotto

Tarjoa sienirisotto heti rapean leivän kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi lihan tai kanan lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsalottisipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
200 gherkkusieniä
7 dlvettä
2 kplkanaliemikuutiota
3 dlpuuroriisiä
1 dlkuivaa valkoviiniä
1/2 dlkevytkermaa
tuoretta timjamia silputtuna
1 dlparmesaanijuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja pilkotut sienet eri kattilassa tilkassa öljyä, lisää riisi ja kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan kiehuvaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää loppu liemi samaan tapaan parissa erässä. Jos käytät kuivattuja sieniä, murenna ne joukkoon.

    Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 25 minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Risoton on tarkoitus olla valuvan puuromaista. Lisää lopuksi kerma ja valkoviini ja kiehauta seos. Pane sekaan silputtu timjami ja parmesaaniraaste.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä