Pehmeä sienirisotto - Yhteishyvä

Pehmeä sienirisotto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Tarjoa sienirisotto heti rapean leivän kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi lihan tai kanan lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Salottisipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Tuoreita herkkusieniä tai 2 dl kuivattuja sieniä
7 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
3 dl
Puuroriisiä
1 dl
Kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
Kevytkermaa
Tuoretta timjamia silputtuna
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja pilkotut sienet eri kattilassa tilkassa öljyä, lisää riisi ja kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan kiehuvaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää loppu liemi samaan tapaan parissa erässä. Jos käytät kuivattuja sieniä, murenna ne joukkoon.

Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 25 minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Risoton on tarkoitus olla valuvan puuromaista. Lisää lopuksi kerma ja valkoviini ja kiehauta seos. Pane sekaan silputtu timjami ja parmesaaniraaste.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa