Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa täytteet. Murskaa avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon silputtu chili, sipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Murusta jauheliha pannulle ja paista hetki. Lisää chili- ja valkosipulisilput. Paista jauheliha ruskeaksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja juustokumina. Kuumenna hetki sekoitellen ja kaada pannulle vesi. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Lisää maissi. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Pyörittele tacotaikina tangoksi. Jaa tanko kahdeksaan palaan. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
Täytä kuoret kuumalla jauhelihaseoksella ja avokadotahnalla. Ripottele päälle juustoraastetta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2882
689
34,5 g
9,5 g
60,8 g
1,5 g
6,3 g
30,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Kädenlämpöistä vettä,
0,5 tl Suolaa,
Chiliä (mieto tai vahva),
2 rkl Silputtua korianteria,
0,25 tl Mustapippuria,
0,25 tl Suolaa,
Hienonnettu chili,
Hienonnettua valkosipulinkynttä,
3 rkl Tomaattipyreetä,
1 - 2 tl Juustokuminaa,
0,75 dl Vettä,
1 tl Oreganoa,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
2 dl Maissia,
2 dl Raastettua juustoa (esim, cheddar).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli