Pehmeät jauhelihatacot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pehmeät jauhelihatacot

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Alun perin meksikolaiset tacot olivat pehmeitä. Pehmeiden tacolettujen tekeminen ei ole vaikeaa. Tarvitset vain kaulimen ja valurautapannun. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa.

Ainekset

2 dl
Kädenlämpöistä vettä
12 g
(0,25 pala) hiivaa
1 rkl
Öljyä
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa

avokadotäyte

2 kpl
Avokadoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Punasipulia
1/2 - 1 kpl
Chiliä (mieto tai vahva)
2 rkl
Silputtua korianteria
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Suolaa

jauhelihatäyte

400 g
Naudan jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Hienonnettu chili
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 - 2 tl
Juustokuminaa
3/4 dl
Vettä
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 dl
Maissia

lisäksi

2 dl
Raastettua juustoa (esim. cheddar)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa täytteet. Murskaa avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon silputtu chili, sipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Murusta jauheliha pannulle ja paista hetki. Lisää chili- ja valkosipulisilput. Paista jauheliha ruskeaksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja juustokumina. Kuumenna hetki sekoitellen ja kaada pannulle vesi. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Lisää maissi. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Pyörittele tacotaikina tangoksi. Jaa tanko kahdeksaan palaan. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
Täytä kuoret kuumalla jauhelihaseoksella ja avokadotahnalla. Ripottele päälle juustoraastetta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2882

689

34,5 g

9,5 g

60,8 g

1,5 g

6,3 g

30,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kädenlämpöistä vettä,

0,5 tl Suolaa,

Chiliä (mieto tai vahva),

2 rkl Silputtua korianteria,

0,25 tl Mustapippuria,

0,25 tl Suolaa,

Hienonnettu chili,

Hienonnettua valkosipulinkynttä,

3 rkl Tomaattipyreetä,

1 - 2 tl Juustokuminaa,

0,75 dl Vettä,

1 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

2 dl Maissia,

2 dl Raastettua juustoa (esim, cheddar).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli