Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pehmeät jauhelihatacot

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Alun perin meksikolaiset tacot olivat pehmeitä. Pehmeiden tacolettujen tekeminen ei ole vaikeaa. Tarvitset vain kaulimen ja valurautapannun. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Kädenlämpöistä vettä
12 g
(1/4 pala) hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
5 dl
Vehnäjauhoja

avokadotäyte

2 kpl
Avokadoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 - 1 kpl
Chiliä (mieto tai vahva)
1/2 kpl
Punasipulia
2 rkl
Silputtua korianteria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

jauhelihatäyte

400 g
Naudan jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Hienonnettu chili
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 - 2 tl
Juustokuminaa
3/4 dl
Vettä
2 dl
Maissia
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

lisäksi

80 g
(2 dl) Raastettua juustoa (esim. cheddar)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.

12 g
(1/4 pala) hiivaa
2 dl
Kädenlämpöistä vettä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
5 dl
Vehnäjauhoja
2

Tee taikinan kohotessa täytteet. Murskaa avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon silputtu chili, sipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 kpl
Avokadoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 - 1 kpl
Chiliä (mieto tai vahva)
1/2 kpl
Punasipulia
2 rkl
Silputtua korianteria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
3

Kuumenna öljy pannulla. Murusta jauheliha pannulle ja paista hetki. Lisää chili- ja valkosipulisilput. Paista jauheliha ruskeaksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja juustokumina. Kuumenna hetki sekoitellen ja kaada pannulle vesi. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Lisää maissi. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

1 rkl
Öljyä
400 g
Naudan jauhelihaa
1 kpl
Hienonnettu chili
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 - 2 tl
Juustokuminaa
3/4 dl
Vettä
2 dl
Maissia
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
4

Pyörittele tacotaikina tangoksi. Jaa tanko kahdeksaan palaan. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.

5

Täytä kuoret kuumalla jauhelihaseoksella ja avokadotahnalla. Ripottele päälle juustoraastetta.

80 g
(2 dl) Raastettua juustoa (esim. cheddar)
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

772

3229

40,8 g

13,5 g

62,0 g

2,0 g

6,5 g

35,3 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Silputtua korianteria,

3 rkl Tomaattipyreetä,

1 - 2 tl Juustokuminaa,

2 dl Maissia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli