Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pellillinen mustikkapiirakkaa

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Tee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillinen! Täyteläinen muropohjapiirakka mustikka-kermaviilitäytteellä kruunaa kahvihetken. Voit valmistaa piirakan tuoreista tai pakastetuista mustikoista.

Ainekset

Pohja

200 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

600 g
(1 l) mustikoita, tuore tai pakaste
(2 rkl perunajauhoja)
400 g
(2 prk) kermaviiliä
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

200 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (noin 32 x 35 cm) jauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3

Jos käytät pakastemustikoita, sekoita 2 rkl perunajauhoja jäisten marjojen joukkoon. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä mustikoiden päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.

600 g
(1 l) mustikoita, tuore tai pakaste
(2 rkl perunajauhoja)
400 g
(2 prk) kermaviiliä
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
Miltä maistui?(64 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1106

13,7 g

8,3 g

29,4 g

16,9 g

1,6 g

4,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(2 rkl perunajauhoja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli