Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pellillinen mustikkapiirakkaa

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Tee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillinen! Täyteläinen muropohjapiirakka kruunaa kesäisen kahvihetken. Voit valmistaa piirakan tuoreista tai pakastetuista mustikoista.

Ainekset

Pohja

200 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

600 g
(1 l) mustikoita, tuore tai pakaste
(2 rkl perunajauhoja)
400 g
(2 prk) kermaviiliä
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

200 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin (noin 32 cm x 35 cm) kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3

Jos käytät pakastemustikoita, sekoita 2 rkl perunajauhoja jäisten marjojen joukkoon. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä mustikoiden päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.

600 g
(1 l) mustikoita, tuore tai pakaste
(2 rkl perunajauhoja)
400 g
(2 prk) kermaviiliä
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
Miltä maistui?(44 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 30.8.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1106

13,7 g

8,3 g

29,4 g

16,9 g

1,6 g

4,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(2 rkl perunajauhoja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli