Peltisushi | Sushi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Peltisushi
Play

Peltisushi

Fork and knife
40 Palaa
Fork and knife
40 Palaa
Tarjoa buffetpöydässä sushipaloja. Tee maukas sushiriisipohja valmiiksi edellisenä iltana ja viimeistele se juhlapäivänä herkullisilla päällisillä.

Ainekset

sushiriisi

500 g
Sushiriisiä
2 dl
Riisiviinietikkaa
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
2 tl
Suolaa

wasabimajoneesi

200 g
Majoneesia
1 kpl
Tuubi wasabitahnaa

kasvispalat

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Avokado
1 kpl
Nippu retiisejä
1/2 kpl
Kurkkua
1/2 dl
Seesaminsiemeniä

kalapalat

250 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Nori-merileväarkki
1 dl
Tillin tai korianterin lehtiä
Soijakastiketta
Sushi-inkivääriä, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.

500 g
Sushiriisiä
2

Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.

3

Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Älä keitä. Jäähdytä liemi kylmässä vesihauteessa.

2 dl
Riisiviinietikkaa
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
2 tl
Suolaa
4

Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5

Laita leivinpaperi uunipellille. Painele riisi tasaiseksi kerrokseksi pellille kertakäyttökäsineen tai muovipussin kanssa. Peitä riisi kostutetulla leivinpaperilla ja nihkeäksi kostutetulla pyyhkeellä. Peittele kelmulla ilmavasti. Säilytä riisi kylmässä viimeistelyhetkeen asti.

6

Käsittele valitsemasi kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat mahdollisimman ohuiksi tai halkaise avokado, poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Jos käytät retiisejä huuhtele ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku reilun puolen sentin viipaleiksi.

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Avokado
1 kpl
Nippu retiisejä
1/2 kpl
Kurkkua
7

Sekoita majoneesi ja wasabi. Levitä seos riisilevylle. Leikkaa levy kostutetulla veitsellä noin 4 x 4 cm:n paloiksi. Laita palat tarjoilualustalle. Taittele lohiviipale joka toiselle sushipalalle. Hienonna päälle norilevää ja tilliä tai korianteria. Jaa kurkku- ja kasvisviipaleet lopuille sushipaloille. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

200 g
Majoneesia
1 kpl
Tuubi wasabitahnaa
250 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Nori-merileväarkki
1 dl
Tillin tai korianterin lehtiä
1/2 kpl
Kurkkua
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Avokado
1 kpl
Nippu retiisejä
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
8

Varaa tarjolle myös soijakastiketta ja halutessasi sushi-inkivääriä.

Soijakastiketta
Sushi-inkivääriä, halutessasi
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 24.4.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

380

91

3,7 g

0,6 g

11,6 g

2,1 g

0,7 g

2,1 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

Tuubi wasabitahnaa,

1 kpl Nippu retiisejä,

1 dl Tillin tai korianterin lehtiä,

Soijakastiketta,

Sushi-inkivääriä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli