Peltisushi

arvosana1/5

(1)arvio
40 Palaa

60 min

Peltisushi on buffetpöydän hittitarjottava. Tee maukas sushiriisipohja valmiiksi edellisenä iltana ja viimeistele se juhlapäivänä herkullisilla päällisillä.

Ainekset

MääräAinesosa

Sushiriisi

500 gsushiriisiä
2 dlriisiviinietikkaa
3/4 dlsokeria
2 tlsuolaa

Wasabimajoneesi

200 gmajoneesia
1 tuubi wasabitahnaa

Pinnalle

1 kplavokado
125 gretiisejä
1/2 kplkurkkua
1/2 dlseesaminsiemeniä
200 gkylmäsavulohta
1 kplnori-merileväarkki
1/2 kplruukkua korianteria

Tarjoiluun

soijakastiketta
sushi-inkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.

    MääräAinesosa
    500 gsushiriisiä
  2. 2

    Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.

  3. 3

    Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Älä keitä. Jäähdytä liemi kylmässä vesihauteessa.

    MääräAinesosa
    2 dlriisiviinietikkaa
    3/4 dlsokeria
    2 tlsuolaa
  4. 4

    Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. 5

    Laita leivinpaperi uunipellille. Painele riisi tasaiseksi kerrokseksi pellille kertakäyttökäsineen tai muovipussin kanssa. Peitä riisi kostutetulla leivinpaperilla ja nihkeäksi kostutetulla pyyhkeellä. Peittele kelmulla ilmavasti. Säilytä riisi kylmässä viimeistelyhetkeen asti.

  6. 6

    Halkaise avokado, poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Huuhtele ja viipaloi retiisit ohueksi. Halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku reilun puolen sentin viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplavokado
    125 gretiisejä
    1/2 kplkurkkua
  7. 7

    Sekoita majoneesi ja wasabi. Levitä seos riisilevylle. Leikkaa levy kostutetulla veitsellä noin 4 x 4 cm:n paloiksi. Laita palat tarjoilualustalle.

    MääräAinesosa
    200 gmajoneesia
    1 tuubi wasabitahnaa
  8. 8

    Taittele lohiviipale joka toiselle sushipalalle. Hienonna päälle norilevää ja lisää korianterinlehti. Jaa kasvisviipaleet lopuille sushipaloille. Ripottele seesaminsiemeniä kasvispalojen päälle.

    MääräAinesosa
    200 gkylmäsavulohta
    1 kplnori-merileväarkki
    1/2 kplruukkua korianteria
    1/2 dlseesaminsiemeniä
  9. 9

    Varaa tarjolle myös soijakastiketta ja halutessasi sushi-inkivääriä.

    MääräAinesosa
    soijakastiketta
    sushi-inkivääriä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Suolaa, Tuubi wasabitahnaa, Soijakastiketta, Sushi-inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
10.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä