Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunamunakas

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 rkl
Oliiviöljyä
200 g
Voimakkaan makuista makkaraa, esim. valkosipulimakkaraa tai lammasbraatvursti
Muutama basilikan tai oreganon lehti
4 kpl
Iso perunaa
1 kpl
Sipuli

Päälle:

5 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit ohuelti samaan kulhoon sekoita ne keskenään. Viipaloi makkara ja laita ruskistumaan isoon paistinpannuun öljyyn. Käännä paloja välillä. Kaada makkaroiden päälle yrttisilppu ja peruna-sipuliseos, alenna levyn lämpöä ja peitä pannu kannella. Hauduta 20 minuuttia. Sekoita munat, vesi ja mausteet haarukalla. Kaada seos pannuun perunoiden lomaan. Peitä pannu taas kannella ja jatka hauduttamista 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Kumoa kakku vadille ja tarjoa heti valkoi sen leivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Harasta, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 4.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.