Perunamunakas

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rkloliiviöljyä
200 gvoimakkaan makuista makkaraa, esim. valkosipulimakkaraa tai lammasbraatvursti
muutama basilikan tai oreganon lehti
4 kpliso perunaa
1 kplsipuli

Päälle:

5 kplmunaa
4 rklvettä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippurirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit ohuelti samaan kulhoon sekoita ne keskenään. Viipaloi makkara ja laita ruskistumaan isoon paistinpannuun öljyyn. Käännä paloja välillä. Kaada makkaroiden päälle yrttisilppu ja peruna-sipuliseos, alenna levyn lämpöä ja peitä pannu kannella. Hauduta 20 minuuttia. Sekoita munat, vesi ja mausteet haarukalla. Kaada seos pannuun perunoiden lomaan. Peitä pannu taas kannella ja jatka hauduttamista 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Kumoa kakku vadille ja tarjoa heti valkoi sen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Harasta, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä