Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pihvi lisäkkeineen

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Pihviä raakakypsytetystä naudan ulkofileestä
1 rkl
Öljyä paistamiseen

Maustamiseen:

Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta

Lisäksi:

Keitetyt perunat ja höyrytetyt pakastekasvikset, esim wokkivihannekset (500 g)
Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Osta kaupasta parasta pihvilihaa. Nuiji pihvit varovasti nyrkilläsi litteiksi ja lämmitä työpöydällä huoneenlämpöisiksi. Jos pihvien reunassa on kiristävää kalvoa, leikkaa se poikki. Kuumenna iso paistinpannu ja siinä öljy. Käännä levyn termostaatti keskilämmölle. Laita pannuun kaksi pihviä. Kypsennä niitä ensin toiselta puolelta 2 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä toiseltakin puolelta samoin. Nosta pihvit lautaselle ja kypsennä toiset kaksi pihviä samalla tavalla.Nosta lopuksi kaikki pihvit paistinpannuun ja ripottele päälle suolaa sekä pippurirouhe. Kypsennä pihvejä 2-4 minuuttia sen mukaan, miten kypsiä haluat niiden olevan sisältä. Jos haluat täysin kypsää lihaa, käännä pihvit vielä kerran.Nosta pihvit vadille ja käännä levyn termostaatti taas täysille. Kaada pihvinpaistopannuun kerma. Keitä sekoittaen, kunnes kerma haihtuu puoleen ja sakenee kastikkeeksi. Kaada kastike pihvien päälle.Tarjoa lisänä kuorittuja, keitettyjä perunoita ja kasviksia. Perunat kypsyvät 20-30 minuuttia ja kasvikset vaikkapa kannen alla foliossa perunoiden päällä 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 6.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.