Pikainen punacurrykeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Punaisella currytahnalla ja kookoksella maustetusta linssi-kanasopasta saat paljon proteiinia ja mausteista lämpöä pakkaspäivään.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(290 g) säilöttyjä punaisia linssejä
500 gpaseerattuja tomaattia
1 kpl(400 g) kookosmaitoa
2 dlvettä
2 rklpunaista currytahnaa
4 rklkurpitsansiemeniä
2 rklrypsiöljyä
300 gbroilerin fileesuikaleita
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita kattilaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(290 g) säilöttyjä punaisia linssejä
  2. 2

    Lisää paseerattu tomaatti, kookosmaito, vesi ja currytahna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gpaseerattuja tomaattia
    1 kpl(400 g) kookosmaitoa
    2 dlvettä
    2 rklpunaista currytahnaa
  3. 3

    Keiton kiehuessa paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla käännellen 1–2 minuuttia. Siirrä lautaselle odottamaan.

    MääräAinesosa
    4 rklkurpitsansiemeniä
  4. 4

    Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broilerinsuikaleet kypsäksi. Jos käytät maustamattomia suikaleita, mausta ne suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    300 gbroilerin fileesuikaleita
    suolaa
    mustapippuria
  5. 5

    Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Annostele lautasille. Ripottele päälle paahdetut kurpitsansiemenet ja paistetut broilerinsuikaleet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 2 rkl Punaista currytahnaa, Suolaa, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä