Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikapikkelöidyt kasvikset

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Paloittele purkkiin puoli kiloa kasviksia ja kaada päälle helppo 1-2-3-liemi. Herkulliset, etikkaliemessä pikkelöidyt kasvikset ovat valmiita pöytään jo parin tunnin kuluttua. Maistele pikapikkelöityjä kasviksia esimerkiksi savukalalla täytettyjen rieskojen ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

500 g
kasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua tai retiisiä)
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Kiehauta seos ja lisää suola. Sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 tl
suolaa
2

Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi viipaleiksi ja laita purkkiin. Halutessasi voit tehdä pikapikkelöityjä kasviksia ohuiksi tikuiksi leikatuista tai raastetuista kasviksista.

500 g
kasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua tai retiisiä)
3

Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liemi kasvisten päälle, sulje purkki kannella ja laita jääkaappiin. Kurkut maustuvat nopeimmillaan noin 15 minuutissa. Porkkanat ja retiisit saavat maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia. Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa hyvänä vähintään pari viikkoa.

Tiedätkö, miksi pikkelöintilientä kutsutaan 1-2-3-liemeksi? Nimi kuvaa liemen ainesosien suhteita: liemen perusohjeeseen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.7.2022
|
Muokattu: 13.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

58

242

1,0 g

6,0 g

6,0 g

6,0 g

3,0 g

8,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl vettä,

2 dl sokeria,

1 dl väkiviinaetikkaa,

1 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli