Pikapikkelöidyt kasvikset
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paloittele purkkiin puoli kiloa kasviksia ja kaada päälle helppo 1-2-3-liemi. Herkulliset, etikkaliemessä pikkelöidyt kasvikset ovat valmiita pöytään jo parin tunnin kuluttua. Maistele pikapikkelöityjä kasviksia esimerkiksi savukalalla täytettyjen rieskojen ja kermaviilikastikkeen kanssa.
| 500 g | kasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua tai retiisiä) |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Mittaa vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Kiehauta seos ja lisää suola. Sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi viipaleiksi ja laita purkkiin. Halutessasi voit tehdä pikapikkelöityjä kasviksia ohuiksi tikuiksi leikatuista tai raastetuista kasviksista.
- 3.
Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liemi kasvisten päälle, sulje purkki kannella ja laita jääkaappiin. Kurkut maustuvat nopeimmillaan noin 15 minuutissa. Porkkanat ja retiisit saavat maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia. Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa hyvänä vähintään pari viikkoa.
Pikapikkelöidyt kasvikset
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Paloittele purkkiin puoli kiloa kasviksia ja kaada päälle helppo 1-2-3-liemi. Herkulliset, etikkaliemessä pikkelöidyt kasvikset ovat valmiita pöytään jo parin tunnin kuluttua. Maistele pikapikkelöityjä kasviksia esimerkiksi savukalalla täytettyjen rieskojen ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua tai retiisiä) |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Mittaa vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Kiehauta seos ja lisää suola. Sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 2 dl sokeria 1 dl väkiviinaetikkaa 1 tl suolaa - 2
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi viipaleiksi ja laita purkkiin. Halutessasi voit tehdä pikapikkelöityjä kasviksia ohuiksi tikuiksi leikatuista tai raastetuista kasviksista.
Määrä Ainesosa 500 g kasviksia (esim. porkkanaa, kurkkua tai retiisiä) - 3
Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liemi kasvisten päälle, sulje purkki kannella ja laita jääkaappiin. Kurkut maustuvat nopeimmillaan noin 15 minuutissa. Porkkanat ja retiisit saavat maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia. Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa hyvänä vähintään pari viikkoa.
Tiedätkö, miksi pikkelöintilientä kutsutaan 1-2-3-liemeksi? Nimi kuvaa liemen ainesosien suhteita: liemen perusohjeeseen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.
Ravintosisältö
58
Energiaa kcal
242
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
8,9 g
Suolaa
58
Energiaa kcal
242
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
8,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl vettä, 2 dl sokeria, 1 dl väkiviinaetikkaa, 1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























