Mittaa vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Kiehauta seos ja lisää suola. Sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi viipaleiksi ja laita purkkiin. Halutessasi voit tehdä pikapikkelöityjä kasviksia ohuiksi tikuiksi leikatuista tai raastetuista kasviksista.
Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liemi kasvisten päälle, sulje purkki kannella ja laita jääkaappiin. Kurkut maustuvat nopeimmillaan noin 15 minuutissa. Porkkanat ja retiisit saavat maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia. Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa hyvänä vähintään pari viikkoa.
Tiedätkö, miksi pikkelöintilientä kutsutaan 1-2-3-liemeksi? Nimi kuvaa liemen ainesosien suhteita: liemen perusohjeeseen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
58
242
1,0 g
—
6,0 g
6,0 g
6,0 g
3,0 g
8,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl vettä,
2 dl sokeria,
1 dl väkiviinaetikkaa,
1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli