Pil pil -katkaravut | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pil pil -katkaravut

Pil pil -katkaravut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Gambas Pil Pil on maukas katkarapuherkku espanjalaiseen tyyliin. Katkaravut kuumennetaan mausteisessa valkosipuli-chiliöljyssä ja syödään tirisevän kuumina patongin kanssa. Pil pil -katkaravut sopivat mainiosti tapaspöytään, alkuruoaksi ja illanistujaisiin.

Ainekset

200 g
(1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
3/4 dl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna

lisäksi

patonkia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna.

200 g
(1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
2

Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja chili. Kuullota noin 1 minuutti. Lisää paprikajauhe, pippuri ja suola. Kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää katkaravut ja kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle persilja.

3/4 dl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
3

Tarjoa höyryävän kuumana viipaloidun patongin kanssa.

patonkia

Vinkki: Annoksesta riittää neljälle henkilölle alkupalaksi patongin kanssa.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

788

188

17,5 g

2,3 g

0,8 g

0,3 g

0,3 g

7,5 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl persiljaa hienonnettuna,

patonkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli