Pil pil -katkaravut | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pil pil -katkaravut

Pil pil -katkaravut
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Gambas Pil Pil on maukas katkarapuherkku espanjalaiseen tyyliin. Katkaravut kuumennetaan mausteisessa valkosipuli-chiliöljyssä ja syödään tirisevän kuumina patongin kanssa. Pil pil -katkaravut sopivat mainiosti tapaspöytään, alkuruoaksi ja illanistujaisiin.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
(1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
3/4 dl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna

LISÄKSI

patonkia

Vinkki: Annoksesta riittää neljälle henkilölle alkupalaksi patongin kanssa.

Näin teet

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna.

200 g
(1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
2

Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja chili. Kuullota noin 1 minuutti. Lisää paprikajauhe, pippuri ja suola. Kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää katkaravut ja kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle persilja.

3/4 dl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
3

Tarjoa höyryävän kuumana viipaloidun patongin kanssa.

patonkia
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 9.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj788 3151
Energiaa kcal188 753
Rasvaa17.5 g70.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.3 g9.0 g
Hiilihydraatteja0.8 g3.0 g
Sokereita0.3 g1.0 g
Kuituja0.3 g1.0 g
Proteiinia7.5 g30.0 g
Suolaa1.0 g4.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl persiljaa hienonnettuna

  • patonkia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj788 3151
Energiaa kcal188 753
Rasvaa17.5 g70.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.3 g9.0 g
Hiilihydraatteja0.8 g3.0 g
Sokereita0.3 g1.0 g
Kuituja0.3 g1.0 g
Proteiinia7.5 g30.0 g
Suolaa1.0 g4.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl persiljaa hienonnettuna

  • patonkia

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.