Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porsaan ulkofilee uunissa

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Porsaan ulkofilee maustetaan yrteillä ja sitruunalla ja kypsennetään meheväksi uunissa. Tarjoa heti tai jäähtyneenä ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Ainekset

1 kg
porsaan ulkofileetä

Maustetahna

1/2 kpl
sitruuna (luomu)
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
hunajaa
2 tl
rosmariinia
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

1 kg
porsaan ulkofileetä
2

Pese sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.

1/2 kpl
sitruuna (luomu)
3 kpl
valkosipulinkynttä
3

Sekoita kaikki maustetahnan ainekset keskenään.

3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
hunajaa
2 tl
rosmariinia
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Nosta filee uunivuokaan.

5

Hiero maustetahna lihan pintaan. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.

6

Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta, noin 1 tunti ja 40 minuuttia.

7

Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa kypsä filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uunikasvisten kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

384

1608

22,0 g

6,4 g

2,8 g

2,4 g

0,2 g

43,2 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli