Porsaan ulkofilee uunissa
Ainekset
Valmistus
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Pese sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
Sekoita kaikki maustetahnan ainekset keskenään.
Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Nosta filee uunivuokaan.
Hiero maustetahna lihan pintaan. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta, noin 1 tunti ja 40 minuuttia.
Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa kypsä filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uunikasvisten kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
384
1608
22,0 g
6,4 g
2,8 g
2,4 g
0,2 g
43,2 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli