Herkullinen possupata

arvosana3/5

(14)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Possupata valmistuu helposti uunissa. Voit mainiosti valmistaa padan vaikka jo edellisenä päivänä, sillä lempeän possupadan maku vain paranee lämmitettäessä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gpossunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria)
300 glanttua
200 gporkkanaa
100 gjuuriselleriä
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulin kynsiä
2 rklrypsiöljyä
4 dlvettä
3 rkltomaattisosetta
1 kpllihaliemikuutio
3 dlpunaviiniä
1 tlsuolaa
10 kplmustapippuria
3 kpllaakerinlehteä
5 kpltimjaminoksaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    700 gpossunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria)
  2. 2

    Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    300 glanttua
    200 gporkkanaa
    100 gjuuriselleriä
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulin kynsiä
  3. 3

    Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan kahdessa erässä. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan. Sekoita muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Lisää vesi, tomaattisose ja murusteltu liemikuutio. Sekoita. Lisää punaviini sekä mausteet ja timjaminoksat. Kiehauta.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    3 rkltomaattisosetta
    1 kpllihaliemikuutio
    3 dlpunaviiniä
    1 tlsuolaa
    10 kplmustapippuria
    3 kpllaakerinlehteä
    5 kpltimjaminoksaa
  5. 5

    Laita pata 175-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla noin kaksi tuntia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoamista.

Vinkki: Voit kypsentää padan myös liedellä. Anna sen kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Tomaattisosetta, 3 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä