Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Possupata

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pataruoat kuuluvat syksyyn ja talveen. Lempeän makuinen possupata valmistuu helposti uunissa. Voit mainiosti valmistaa padan vaikka jo edellisenä päivänä, sillä sen maku vain paranee lämmitettäessä.

Ainekset

700 g
Possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria)
300 g
Lanttua
200 g
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynsiä
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
Vettä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 dl
Punaviiniä
1 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
5 kpl
Timjaminoksaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha tarvittaessa.

700 g
Possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria)
2

Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.

300 g
Lanttua
200 g
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynsiä
3

Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan kahdessa erässä. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan. Sekoita muutama minuutti.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Lisää vesi, tomaattisose ja murusteltu liemikuutio. Sekoita. Lisää punaviini sekä mausteet ja timjaminoksat. Kiehauta.

4 dl
Vettä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 dl
Punaviiniä
1 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
5 kpl
Timjaminoksaa
5

Laita pata 175-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla noin kaksi tuntia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoamista.

Vinkki: Voit kypsentää padan myös liedellä. Anna sen kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 23.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1453

20,5 g

5,8 g

6,7 g

4,8 g

3,2 g

23,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Tomaattisosetta,

3 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli