Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Possupata

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pataruoat kuuluvat syksyyn ja talveen. Lempeän makuinen possupata valmistuu helposti uunissa. Voit mainiosti valmistaa padan vaikka jo edellisenä päivänä, sillä sen maku vain paranee lämmitettäessä.

Ainekset

700 g
Possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria)
300 g
Lanttua
200 g
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynsiä
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
Vettä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 dl
Punaviiniä
1 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
5 kpl
Timjaminoksaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha tarvittaessa.

700 g
Possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria)
2

Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.

300 g
Lanttua
200 g
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynsiä
3

Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan kahdessa erässä. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan. Sekoita muutama minuutti.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Lisää vesi, tomaattisose ja murusteltu liemikuutio. Sekoita. Lisää punaviini sekä mausteet ja timjaminoksat. Kiehauta.

4 dl
Vettä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 dl
Punaviiniä
1 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
5 kpl
Timjaminoksaa
5

Laita pata 175-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla noin kaksi tuntia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoamista.

Voit kypsentää padan myös liedellä. Anna sen kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 30.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

340

1423

20,3 g

5,8 g

5,8 g

4,8 g

2,7 g

23,2 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Tomaattisosetta,

1 kpl Lihaliemikuutio,

10 kpl Mustapippuria,

3 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli