Punainen vispipuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punainen vispipuuro

Punainen vispipuuro

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Puolukoiden lisäksi vispipuuroon sopivat karpalot ja punaherukat. Jäähdytä puuro hyvin ennen vatkaamista, jotta saat siitä kuohkeaa.

Ainekset

1 l
Vettä
200 g
(1 ps) punaherukoita, karpaloita tai puolukoita
2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Mannasuurimoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Keitä 5 minuuttia.

1 l
Vettä
200 g
(1 ps) punaherukoita, karpaloita tai puolukoita
2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2

Siivilöi mehu ja kuumenna se uudelleen. Kaada joukkoon mannasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi.

1 1/2 dl
Mannasuurimoita
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1321

316

0,8 g

70,8 g

46,8 g

2,5 g

4,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli