Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punainen vispipuuro

timer-icon60 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteisten puolukoiden tilalla vispipuuroon sopivat karpalot. Jäähdytä puuro hyvin ennen vatkaamista, jotta saat siitä kuohkeaa.

Ainekset

1 l
Vettä
200 g
(1 ps) karpaloita
2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Mannasuurimoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Keitä 5 minuuttia.

1 l
Vettä
200 g
(1 ps) karpaloita
2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2

Siivilöi mehu ja kuumenna se uudelleen. Kaada joukkoon mannasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia.

1 1/2 dl
Mannasuurimoita
3

Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

307

1286

0,8 g

68,0 g

44,5 g

3,0 g

4,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli