Punainen vispipuuro

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Perinteisten puolukoiden tilalla vispipuuroon sopivat karpalot. Jäähdytä puuro hyvin ennen vatkaamista, jotta saat siitä kuohkeaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
200 g(1 ps) karpaloita
2 dlsokeria
1/4 tlsuolaa
1 1/2 dlmannasuurimoita

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    200 g(1 ps) karpaloita
    2 dlsokeria
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Siivilöi mehu ja kuumenna se uudelleen. Kaada joukkoon mannasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmannasuurimoita
  3. 3

    Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä