Punainen vispipuuro
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteisten puolukoiden tilalla vispipuuroon sopivat karpalot. Jäähdytä puuro hyvin ennen vatkaamista, jotta saat siitä kuohkeaa.
| 1 l | vettä |
| 200 g | (1 ps) karpaloita |
| 2 dl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
- 1.
Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Keitä 5 minuuttia.
- 2.
Siivilöi mehu ja kuumenna se uudelleen. Kaada joukkoon mannasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia.
- 3.
Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi.
Perinteisten puolukoiden tilalla vispipuuroon sopivat karpalot. Jäähdytä puuro hyvin ennen vatkaamista, jotta saat siitä kuohkeaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 200 g | (1 ps) karpaloita |
| 2 dl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 200 g (1 ps) karpaloita 2 dl sokeria 1/4 tl suolaa - 2
Siivilöi mehu ja kuumenna se uudelleen. Kaada joukkoon mannasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl mannasuurimoita - 3
Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1286
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
44,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1286
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
44,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























