Punajuuri-vuohenjuustopaistos ja paistettua lohta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuri-vuohenjuustopaistos ja paistettua lohta

Punajuuri-vuohenjuustopaistos ja paistettua lohta

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kulman Keittiön suosittu punajuuri-vuohenjuustopaistos onnistuu myös kotikeittiössä. Keittiömestari Joakim Kvarnström tarjoilee paistoksen lohen kera.

Ainekset

1 kg
punajuuria
1 kpl
oksa rosmariinia
1 rkl
hunajaa
3 rkl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
150 g
vuohenjuustoa
1 kpl
prk (200g) creme fraichea
1 kpl
punasipuli
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia
65 g
(n. 1/3 tuubia) Kallen mätitahnaa
600 g
suomustettu lohifilee
öljyä paistamiseen

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Tee punajuuri-vuohenjuustopaistos. Kuori ja lohko punajuuret. Hienonna rosmariini ja sekoita kaikki aineet vuohenjuustoa lukuunottamatta keskenään. Levitä punajuurilohkot uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa 30 min. Murusta vuohenjuustoa punajuurilohkojen päälle ja jatka paahtamista noin 10 min. Voit myös käyttää Kulman Keittiön valmista punajuuri-vuohenjuustopaistosta.

1 kg
punajuuria
1 kpl
oksa rosmariinia
1 rkl
hunajaa
3 rkl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
150 g
vuohenjuustoa
2

Tee punasipulicreme. Vaahdota creme fraiche. Lisää punasipuli, sitruunamehu, ruohosipuli ja Kallen mätitahna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

1 kpl
prk (200g) creme fraichea
1 kpl
punasipuli
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia
65 g
(n. 1/3 tuubia) Kallen mätitahnaa
suolaa
mustapippuria
3

Leikkaa lohi neljään annospalaan ja paista kevyesti öljytyssä pannussa kypsäksi aloittaen nahkapuolelta. Tarjoile punajuuri-vuohenjuustopaistos lohen ja punasipulicremen kera.

600 g
suomustettu lohifilee
öljyä paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3225

770

55,0 g

17,5 g

25,3 g

24,8 g

6,5 g

41,0 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

mustapippuria,

öljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli