Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa jokaisen punajuuren keskeltä kaksi reilun sentin paksuista viipaletta (pihviä). Säästä ylijäävät punajuuren palat esimerkiksi salaattiin. Mausta viipaleet suolalla.
Pane vehnäjauhot, munat ja korppujauhot syville lautasille. Mausta korppujauhot pippurilla. Kääntele punajuuret ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kovettua hetki.
Leikkaa sipulit renkaiksi, kuumenna pannulla lusikallinen öljyä ja paista sipulit vaaleanruskeiksi. Lisää vähän suolaa ja sokeria, kuumenna ja nosta sipulit pois pannulta.
Paista neljä pihviä kerrallaan öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
224
936
3,5 g
0,8 g
36,8 g
6,8 g
3,5 g
9,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Valko- tai mustapippuria,
Suolaa,
Sokeria,
Öljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli