Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
punajuuripihvit

Punajuuripihvit

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Tee mehevät kasvispihvit raastetusta punajuuresta ja perunasta. Paista herkullisten juurespihvien lisukkeeksi karamellisoitua sipulia.

Ainekset

200 g
kermaviiliä
1 dl
Korppujauhoja
3 kpl
Punajuurta
1 kpl
Peruna
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

2 kpl
sipulia
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
fariinisokeria
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kulhossa kermaviili ja korppujauhot. Anna seoksen turvota sillä välin, kun kuorit ja raastat punajuuret ja perunan raastimen hienolla terällä. Yhdistä raasteet korppujauhoseokseen.

200 g
kermaviiliä
1 dl
Korppujauhoja
3 kpl
Punajuurta
1 kpl
Peruna
2

Lisää munat, suola, timjami ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1 tl
timjamia
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 1 ½ cm:n paksuisia pihvejä. Paista pihvit öljyssä paistin- tai lettupannulla miedolla lämmöllä.

2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää fariinisokeri ja paista edelleen pari minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla.

2 kpl
sipulia
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
fariinisokeria
ripaus suolaa

Vinkki: Voit tehdä pihvit myös keitetyistä punajuurista ja perunoista.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.7.2018
|
Muokattu: 23.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

413

6,3 g

1,9 g

7,3 g

3,3 g

0,9 g

2,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli