Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
punajuuripihvit

Punajuuripihvit

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Tee mehevät kasvispihvit raastetusta punajuuresta ja perunasta. Paista herkullisten juurespihvien lisukkeeksi karamellisoitua sipulia.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 dl
Korppujauhoja
3 kpl
Punajuurta
1 kpl
Peruna
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1 tl
timjamia tai oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

paistamiseen

1 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Yhdistä kulhossa kermaviili ja korppujauhot. Anna seoksen turvota sillä välin, kun kuorit ja raastat punajuuret ja perunan raastimen hienolla terällä. Yhdistä raasteet korppujauhoseokseen.

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 dl
Korppujauhoja
3 kpl
Punajuurta
1 kpl
Peruna
2

Lisää munat, suola, yrttimauste ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1 tl
timjamia tai oreganoa
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 1 ½ cm:n paksuisia pihvejä. Paista pihvit öljyssä paistin- tai lettupannulla miedolla lämmöllä.

2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää fariinisokeri ja paista edelleen pari minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla.

2 kpl
sipulia
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
fariinisokeria
ripaus suolaa

Vinkki: Voit tehdä pihvit myös keitetyistä punajuurista ja perunoista.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 27.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

74

308

4,8 g

0,8 g

5,3 g

1,5 g

0,8 g

2,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli