Punakaali-fetasalaatti

Nappaa talteen!
| 250 g | punakaalia |
| pala purjon vihreää osaa | |
| 50 - 75 g | fetajuustoa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | timjamia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Koristeeksi | |
| basilikaa | |
- 1.
Raasta kaali. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita punakaali ja purjo keskenään. Murusta joukkoon fetajuusto. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta salaatin päälle. Anna maustua hetki ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.
Punakaali-fetasalaatti
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | punakaalia |
| pala purjon vihreää osaa | |
| 50 - 75 g | fetajuustoa |
Kastike | |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | timjamia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Koristeeksi | |
| basilikaa | |
Valmistus
- 1
Raasta kaali. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita punakaali ja purjo keskenään. Murusta joukkoon fetajuusto. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta salaatin päälle. Anna maustua hetki ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
890
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
890
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala purjon vihreää osaa, 0,25 tl Timjamia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























