Pyhäpäivän possupata - Yhteishyvä

Pyhäpäivän possupata

???
Annokset
7
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 800 g
Possunlihaa
1 - 2 rkl
Öljyä
300 g
Lanttua
2 kpl
Porkkanaa
100 g
Selleriä
1/2 kpl
Öljyyn säilöttyjä yrttimarinoituja valkosipulin kynsiä
3 rkl
Tomaattisosetta
3 dl
Lihalientä
3 dl
Punaviiniä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
Yrttiä, timjamia

Näin teet

1

Osta valmiita lihakuutioita tai kuutioi liha. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä öljyssä pannussa ja siirrä uunivuokaan kerroksittain juureskuutioiden ja valkosipulinkynsien kanssa. Sekoita lihaliemi, punaviini, tomaattisose ja mausteet ja kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa