Liota pähkinät ja siemenet kylmässä vedessä muutama tunti. Valmista ”raakapasta”. Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori porkkana. Leikkaa kasvikset kahteen osaan. Höylää kasviksista pituussuunnassa juustohöylällä tai vihannesleikkurilla hyvin ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Siirrä kasvissuikaleet kulhoon ja mausta seesamiöljyllä. Valmista pähkinä-basilikakastike. Valuta pähkinät ja siemenet ja soseuta teholeikkurissa basilikan, suolan ja valkosipulin kanssa. Lisää öljy, vesi ja limetinmehu. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Lusikoi kastike ”kasvispastan” joukkoon ja kääntele ainekset sekaisin. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja pilko paloiksi. Halkaise tomaatit. Annostele lautasille salaatinlehtiä, kasvispastaa, avokadoa ja tomaatteja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
767
3212
66,0 g
6,5 g
19,0 g
18,5 g
21,5 g
13,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Pinjansiemeniä,
Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Vettä,
1 tl Limetinmehua,
Salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli