Raakapasta ja pähkinä-basilikakastike | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raakapasta ja pähkinä-basilikakastike

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Valmista raakapasta kesäkurpitsasta ja porkkanasta. Tämä helppo ja raikas ”pasta” sopii erinomaisesti myös gluteenittomaan ruokavalioon. Annostele lautasille salaatinlehtiä, kasvispastaa, avokadoa ja tomaatteja.

Ainekset

1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Porkkana
1 tl
Seesamiöljyä

pähinä-basilikakastike

2 dl
Cashewpähkinöitä
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1 dl
Basilikanlehtiä
Suolaa
1/2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Vettä
1 tl
Limetinmehua

lisäksi

1 kpl
Avokado
6 - 10 kpl
Kirsikkatomaattia
Salaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota pähkinät ja siemenet kylmässä vedessä muutama tunti. Valmista ”raakapasta”. Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori porkkana. Leikkaa kasvikset kahteen osaan. Höylää kasviksista pituussuunnassa juustohöylällä tai vihannesleikkurilla hyvin ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Siirrä kasvissuikaleet kulhoon ja mausta seesamiöljyllä. Valmista pähkinä-basilikakastike. Valuta pähkinät ja siemenet ja soseuta teholeikkurissa basilikan, suolan ja valkosipulin kanssa. Lisää öljy, vesi ja limetinmehu. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Lusikoi kastike ”kasvispastan” joukkoon ja kääntele ainekset sekaisin. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja pilko paloiksi. Halkaise tomaatit. Annostele lautasille salaatinlehtiä, kasvispastaa, avokadoa ja tomaatteja.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3212

767

66,0 g

6,5 g

19,0 g

18,5 g

21,5 g

13,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Pinjansiemeniä,

Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Vettä,

1 tl Limetinmehua,

Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli