Raakapasta ja pähkinä-basilikakastike

Valmista raakapasta kesäkurpitsasta ja porkkanasta. Tämä helppo ja raikas ”pasta” sopii erinomaisesti myös gluteenittomaan ruokavalioon. Annostele lautasille salaatinlehtiä, kasvispastaa, avokadoa ja tomaatteja.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkesäkurpitsa
1 kplporkkana
1 tlseesamiöljyä

Pähinä-basilikakastike

2 dlcashewpähkinöitä
1/2 dlpinjansiemeniä
1 dlbasilikanlehtiä
suolaa
1/2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
2 rklvettä
1 tllimetinmehua

Lisäksi

1 kplavokado
6 - 10 kplkirsikkatomaattia
salaattia

Valmistus

  1. 1

    Liota pähkinät ja siemenet kylmässä vedessä muutama tunti. Valmista ”raakapasta”. Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori porkkana. Leikkaa kasvikset kahteen osaan. Höylää kasviksista pituussuunnassa juustohöylällä tai vihannesleikkurilla hyvin ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Siirrä kasvissuikaleet kulhoon ja mausta seesamiöljyllä. Valmista pähkinä-basilikakastike. Valuta pähkinät ja siemenet ja soseuta teholeikkurissa basilikan, suolan ja valkosipulin kanssa. Lisää öljy, vesi ja limetinmehu. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Lusikoi kastike ”kasvispastan” joukkoon ja kääntele ainekset sekaisin. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja pilko paloiksi. Halkaise tomaatit. Annostele lautasille salaatinlehtiä, kasvispastaa, avokadoa ja tomaatteja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Pinjansiemeniä, Suolaa, Valkosipulinkynttä, 2 rkl Vettä, 1 tl Limetinmehua, Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä