Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas mansikka-melonisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikkaanmakea melonisalaatti keventää oloa tuhdin grilliaterian jälkeen. Salaatti sopii mainiosti myös kesäjuhlien jälkiruoaksi jäätelön kera.

Ainekset

1 kg
Erilaisia meloneja (esim. hunaja- cantaloupe- ja vesimeloni)
200 g
Mansikoita
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Vaahterasiirappia
3 rkl
Minttua hienonnettuna
1/2 dl
Pistaasipähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista melonista siemenet. Kuori ja paloittele hedelmäliha. Viipaloi mansikat. Laita hedelmät kulhoon.

1 kg
Erilaisia meloneja (esim. hunaja- cantaloupe- ja vesimeloni)
200 g
Mansikoita
2

Puserra sitruunasta mehu. Sekoita vaahterasiirappi joukkoon. Kaada liemi hedelmäsalaatin päälle. Lisää hienonnettu minttu ja sekoita.

1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Vaahterasiirappia
1 kg
Erilaisia meloneja (esim. hunaja- cantaloupe- ja vesimeloni)
200 g
Mansikoita
3 rkl
Minttua hienonnettuna
3

Rouhi pähkinät ja ripottele salaatin päälle. Anna salaatin maustua kylmässä ½ tuntia.

1/2 dl
Pistaasipähkinöitä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

849

5,8 g

0,3 g

29,5 g

29,3 g

5,8 g

3,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Minttua hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli