Raikas mansikka-melonisalaatti

Raikkaanmakea melonisalaatti keventää oloa tuhdin grilliaterian jälkeen. Salaatti sopii mainiosti myös kesäjuhlien jälkiruoaksi jäätelön kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgerilaisia meloneja (esim. hunaja- cantaloupe- ja vesimeloni)
200 gmansikoita
1 kplsitruuna
2 rklvaahterasiirappia
3 rklminttua hienonnettuna
1/2 dlpistaasipähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Poista melonista siemenet. Kuori ja paloittele hedelmäliha. Viipaloi mansikat. Laita hedelmät kulhoon.

    MääräAinesosa
    1 kgerilaisia meloneja (esim. hunaja- cantaloupe- ja vesimeloni)
    200 gmansikoita
  2. 2

    Puserra sitruunasta mehu. Sekoita vaahterasiirappi joukkoon. Kaada liemi hedelmäsalaatin päälle. Lisää hienonnettu minttu ja sekoita.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    2 rklvaahterasiirappia
    1 kgerilaisia meloneja (esim. hunaja- cantaloupe- ja vesimeloni)
    200 gmansikoita
    3 rklminttua hienonnettuna
  3. 3

    Rouhi pähkinät ja ripottele salaatin päälle. Anna salaatin maustua kylmässä ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpistaasipähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Minttua hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä