Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassinen ranskalainen parsakeitto valmistetaan kevään tuoreista parsoista. Viimeistele kermainen parsakeitto yrttiöljyllä, ranskankermalla ja paistetuilla parsanupuilla.

Ainekset

500 g
(1 pkt) vihreää parsaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita
4 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton)
150 g
(1 prk) ranskankermaa

Yrttiöljy

1
ruukku basilikaa
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan.

500 g
(1 pkt) vihreää parsaa
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää parsat ja paista hetki. Säästä halutessasi muutama nuppu koristelua varten. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita
4 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton)
3

Lisää 1 dl ranskankermaa keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
4

Soseuta yrttiöljyn ainekset kulhossa.

1
ruukku basilikaa
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
5

Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, yrttiöljyllä ja parsanupuilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

345

1443

33,3 g

7,5 g

5,0 g

4,0 g

4,8 g

4,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli