Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä

arvosana3/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Klassinen ranskalainen parsakeitto valmistetaan kevään tuoreista parsoista. Viimeistele kermainen parsakeitto yrttiöljyllä, ranskankermalla ja paistetuilla parsanupuilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) vihreää parsaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklvoita
4 dlvettä
1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
150 g(1 prk) ranskankermaa

Yrttiöljy

1 ruukku basilikaa
1 dlrypsiöljyä
1 tlvalkoviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) vihreää parsaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää parsat ja paista hetki. Säästä halutessasi muutama nuppu koristelua varten. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklvoita
    4 dlvettä
    1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Lisää 1 dl ranskankermaa keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  4. 4

    Soseuta yrttiöljyn ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 ruukku basilikaa
    1 dlrypsiöljyä
    1 tlvalkoviinietikkaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlsokeria
  5. 5

    Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, yrttiöljyllä ja parsanupuilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä