Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää parsat ja paista hetki. Säästä halutessasi muutama nuppu koristelua varten. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.
Lisää 1 dl ranskankermaa keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Soseuta yrttiöljyn ainekset kulhossa.
Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, yrttiöljyllä ja parsanupuilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
345
1443
33,3 g
7,5 g
5,0 g
4,0 g
4,8 g
4,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli