Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä
30 min

Nappaa talteen!
Klassinen ranskalainen parsakeitto valmistetaan kevään tuoreista parsoista. Viimeistele kermainen parsakeitto yrttiöljyllä, ranskankermalla ja paistetuilla parsanupuilla.
| 500 g | (1 pkt) vihreää parsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | voita |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| Yrttiöljy | |
|---|---|
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
- 1.
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää parsat ja paista hetki. Säästä halutessasi muutama nuppu koristelua varten. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.
- 3.
Lisää 1 dl ranskankermaa keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 4.
Soseuta yrttiöljyn ainekset kulhossa.
- 5.
Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, yrttiöljyllä ja parsanupuilla.
Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä
arvosana3/5
30 min
Klassinen ranskalainen parsakeitto valmistetaan kevään tuoreista parsoista. Viimeistele kermainen parsakeitto yrttiöljyllä, ranskankermalla ja paistetuilla parsanupuilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) vihreää parsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | voita |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Yrttiöljy | |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Leikkaa parsat kolmeen osaan.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) vihreää parsaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää parsat ja paista hetki. Säästä halutessasi muutama nuppu koristelua varten. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl voita 4 dl vettä 1 kpl kanaliemikuutio (gluteeniton) - 3
Lisää 1 dl ranskankermaa keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa - 4
Soseuta yrttiöljyn ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 ruukku basilikaa 1 dl rypsiöljyä 1 tl valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria - 5
Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, yrttiöljyllä ja parsanupuilla.
Ravintosisältö
348
Energiaa kcal
1455
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
348
Energiaa kcal
1455
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























