Raparperikiisseli
30 min

Nappaa talteen!
Raparperikiisseli on varma kesän merkki. Kauniin punainen kiisseli keitetään mansikkamehuun. Rapea kookos-kauramuru tuo annokseen purutuntumaa ja paahteista makua.
| 550 g | (4 kpl) raparperin vartta |
| 8 dl | mansikkamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 4 rkl | perunajauhoja |
| 1 dl | vettä |
| Kookos-kauramuru | |
|---|---|
| 1/2 dl | kookoshiutaleita |
| 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit noin 4 cm mittaisiksi paloiksi.
- 2.
Kiehauta mehu ja sokeri kattilassa. Siirrä raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.
- 3.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.
- 4.
Ripottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.
- 5.
Kiisselin jäähtyessä sekoita kookos-kauramurun ainekset keskenään. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 10 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä.
Raparperikiisseli
Raparperikiisseli on varma kesän merkki. Kauniin punainen kiisseli keitetään mansikkamehuun. Rapea kookos-kauramuru tuo annokseen purutuntumaa ja paahteista makua.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 550 g | (4 kpl) raparperin vartta |
| 8 dl | mansikkamehua |
| 1 dl | sokeria |
| 4 rkl | perunajauhoja |
| 1 dl | vettä |
Kookos-kauramuru | |
| 1/2 dl | kookoshiutaleita |
| 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit noin 4 cm mittaisiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 550 g (4 kpl) raparperin vartta - 2
Kiehauta mehu ja sokeri kattilassa. Siirrä raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.
Määrä Ainesosa 8 dl mansikkamehua 1 dl sokeria - 3
Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 4 rkl perunajauhoja 1 dl vettä - 4
Ripottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.
- 5
Kiisselin jäähtyessä sekoita kookos-kauramurun ainekset keskenään. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 10 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl kookoshiutaleita 2 rkl fariinisokeria 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 1/2 tl kanelia
Säilytä kiisseli jääkaapissa ja kookos-kauramuru purkissa huoneenlämmössä.
Ravintosisältö
219
Energiaa kcal
916
Energiaa kj
2,2 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,2 g
Hiilihydraatteja
38,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
219
Energiaa kcal
916
Energiaa kj
2,2 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,2 g
Hiilihydraatteja
38,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























