Raparperikiisseli

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Raparperikiisseli on varma kesän merkki. Kauniin punainen kiisseli keitetään mansikkamehuun. Rapea kookos-kauramuru tuo annokseen purutuntumaa ja paahteista makua.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
550 g(4 kpl) raparperin vartta
8 dlmansikkamehua
1 dlsokeria
4 rklperunajauhoja
1 dlvettä

Kookos-kauramuru

1/2 dlkookoshiutaleita
1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
2 rklfariinisokeria
1/2 tlkanelia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit noin 4 cm mittaisiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    550 g(4 kpl) raparperin vartta
  2. 2

    Kiehauta mehu ja sokeri kattilassa. Siirrä raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.

    MääräAinesosa
    8 dlmansikkamehua
    1 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    4 rklperunajauhoja
    1 dlvettä
  4. 4

    Ripottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

  5. 5

    Kiisselin jäähtyessä sekoita kookos-kauramurun ainekset keskenään. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 10 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkookoshiutaleita
    2 rklfariinisokeria
    1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
    1/2 tlkanelia

Säilytä kiisseli jääkaapissa ja kookos-kauramuru purkissa huoneenlämmössä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä