Rapeat kanapuikot | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat kanapuikot
Play

Rapeat kanapuikot

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tässä on kalapuikkojen uusi haastaja! Pinnalta rapeat kanapuikot syntyvät broilerin fileeleikkeestä. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

410 g
(1pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattu)
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
cayennepippuria
2 dl
korppujauhoja

paistamiseen

2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa broilerin fileeleikkeet pitkittäin neljään osaan.

410 g
(1pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattu)
2

Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa.

2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
cayennepippuria
2 dl
korppujauhoja
3

Paista puikot pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Voit paistaa kanapuikot myös uunissa 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1627

389

19,3 g

2,0 g

29,5 g

1,5 g

1,3 g

24,0 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl valkosipulijauhetta,

0,5 tl cayennepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli