Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat kanapuikot

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Tässä on kalapuikkojen uusi haastaja! Pinnalta rapeat kanapuikot syntyvät broilerin fileeleikkeestä. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

Ainekset

410 g
(1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
cayennepippuria
2 dl
korppujauhoja

PAISTAMISEEN

2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa broilerin fileeleikkeet pitkittäin neljään osaan.

410 g
(1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
2

Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa.

2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
cayennepippuria
2 dl
korppujauhoja
3

Paista puikot pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Voit paistaa kanapuikot myös uunissa 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

377

1578

15,5 g

1,8 g

27,8 g

0,8 g

1,5 g

31,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli