Rapeat kanapuikot

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Tässä on kalapuikkojen uusi haastaja! Pinnalta rapeat kanapuikot syntyvät broilerin fileeleikkeestä. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
410 g(1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
2 kplkananmunaa
3/4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlvalkosipulijauhetta
1/2 tlcayennepippuria
2 dlkorppujauhoja

PAISTAMISEEN

2 - 3 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa broilerin fileeleikkeet pitkittäin neljään osaan.

    MääräAinesosa
    410 g(1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
  2. 2

    Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlvalkosipulijauhetta
    1/2 tlcayennepippuria
    2 dlkorppujauhoja
  3. 3

    Paista puikot pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 - 3 rklrypsiöljyä

Vinkki: Voit paistaa kanapuikot myös uunissa 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä