Rapeat kanapuikot
30 min

Nappaa talteen!
Tässä on kalapuikkojen uusi haastaja! Pinnalta rapeat kanapuikot syntyvät broilerin fileeleikkeestä. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.
| 410 g | (1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 2 dl | korppujauhoja |
| PAISTAMISEEN | |
|---|---|
| 2 - 3 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Leikkaa broilerin fileeleikkeet pitkittäin neljään osaan.
- 2.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa.
- 3.
Paista puikot pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.
Tässä on kalapuikkojen uusi haastaja! Pinnalta rapeat kanapuikot syntyvät broilerin fileeleikkeestä. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 410 g | (1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 2 dl | korppujauhoja |
PAISTAMISEEN | |
| 2 - 3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Leikkaa broilerin fileeleikkeet pitkittäin neljään osaan.
Määrä Ainesosa 410 g (1 pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua) - 2
Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 3/4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl valkosipulijauhetta 1/2 tl cayennepippuria 2 dl korppujauhoja - 3
Paista puikot pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 - 3 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Voit paistaa kanapuikot myös uunissa 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1578
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1578
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























