Rapeat kanapuikot - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat kanapuikot

Rapeat kanapuikot
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Tässä on kalapuikkojen uusi haastaja! Pinnalta rapeat kanapuikot syntyvät broilerin fileeleikkeestä. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

410 g
(1pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattu)
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
cayennepippuria
2 dl
korppujauhoja

PAISTAMISEEN

2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Voit paistaa kanapuikot myös uunissa 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 15−20 minuuttia.

Näin teet

1

Leikkaa broilerin fileeleikkeet pitkittäin neljään osaan.

410 g
(1pkt) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattu)
2

Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa.

2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
cayennepippuria
2 dl
korppujauhoja
3

Paista puikot pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle. Tarjoa bataattiranskalaisten ja appelsiinimajoneesin kanssa.

2 - 3 rkl
rypsiöljyä
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 16.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g118 g
Proteiinia24 g96 g
Rasvaa19 g77 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1627 6508
Energiaa kcal389 1555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl valkosipulijauhetta

  • 0.5 tl cayennepippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g118 g
Proteiinia24 g96 g
Rasvaa19 g77 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1627 6508
Energiaa kcal389 1555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl valkosipulijauhetta

  • 0.5 tl cayennepippuria

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.