Rapeat lohijauhelihapihvit ja sushimajoneesi

arvosana4/5

(6)arviota
8 Kappaletta

15 min

Helpot, pinnalta rapeat lohijauhelihapihvit kypsyvät nopeasti pannulla. Tarjoa sushin makumaailmoja lainaavan majoneesin sekä riisin ja kasvisten kera.

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) lohijauhelihaa
1 kananmuna
3/4 tlsuolaa
1/2 tljauhettua valkopippuria
1/2 dlpankojauhoja

Pinnalle

2 dlpankojauhoja

Paistamiseen

3 rklöljyä

Sushimajoneesi

3 rklsushi-inkivääriä
1 tlwasabia
1 dl(100 g) majoneesia

Valmistus

  1. 1

    Hienonna inkivääri. Sekoita se ja wasabi majoneesiin.

    MääräAinesosa
    3 rklsushi-inkivääriä
    1 tlwasabia
    1 dl(100 g) majoneesia
  2. 2

    Sekoita muna, mausteet ja pankojauhot lohijauhelihaan. Kaada 2 dl pankojauhoja lautaselle. Jaa massa 8 osaan. Pyöritä osa kerrallaan palloksi ja laita se pankojauhojen päälle, litistä pihviksi ja käännä lastalla.

    MääräAinesosa
    1 kananmuna
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tljauhettua valkopippuria
    300 g(1 pkt) lohijauhelihaa
    1/2 dlpankojauhoja
  3. 3

    Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa. Paista pihvejä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarkista pihvien kypsyys halkaisemalla yksi pihvi.

  4. 4

    Tarjoa pihvit sushimajoneesin ja riisin sekä kasvisten kanssa.

Vinkki: Laita lisukeriisi ja kasvikset kiehumaan ennen kuin alat valmistamaan pihvejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmuna, 3 rkl sushi-inkivääriä, 1 tl wasabia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
19.10.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä