Raviolisalaatti ja rucolakastike | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raviolisalaatti ja rucolakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vihreyttä pursuava nopea salaatti on kätevä lounas, maukas lisuke ja helppo buffetsalaatti.

Ainekset

2 kpl
(à 100 g) aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita (apetina snack)
1 1/2 l
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) broccolineja
1 kpl
(250 g) ravioleja
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(100 g) rucolaa
1 kpl
(100 g) babypinaattia

rucolakastike

1 1/2 dl
Juuston mausteöljyä
1 dl
Rucolaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Raastettua sitruunan kuorta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta juustokuutiot kulhon päällä ja ota öljy talteen kastiketta varten.

2 kpl
(à 100 g) aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita (apetina snack)
2

Kuumenna vesi, mausta suolalla. Keitä broccolineja 5 minuuttia. Nosta ne kattilasta siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Laita raviolit kattilaan broccolinien keitinveteen. Keitä 3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

1 1/2 l
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) broccolineja
1 kpl
(250 g) ravioleja
3

Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele rucola ja pinaatti. Ota 1 dl rucolaa sivuun kastiketta varten. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa tai laakeassa tarjoiluastiassa.

1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(100 g) rucolaa
1 kpl
(100 g) babypinaattia
4

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa tai tehosekoittimessa ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Raastettua sitruunan kuorta
1 1/2 dl
Juuston mausteöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1 dl
Rucolaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

176

42

0,8 g

3,5 g

2,8 g

3,0 g

4,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 pakettia (à 100 g) aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita (apetina snack),

1,5 l Vettä,

0,5 tl Suolaa,

1 rasia (100 g) babypinaattia,

1,5 dl Juuston mausteöljyä,

1 dl Rucolaa,

1 rkl Raastettua sitruunan kuorta,

0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli