Raviolisalaatti ja rucolakastike
30 min

Nappaa talteen!
Raviolisalaatti on vihreyttä pursuava nopea ja kätevä lounas, maukas lisuke ja helppo buffetsalaatti. Salaatti viimeistellään maukkaalla rucolakastikkeella.
| 200 g | (2 rs) aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita (apetina snack) |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaaleja |
| 250 g | (1 ps) ravioleja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | rucolaa |
| 100 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
- 1.
Valuta juustokuutiot kulhon päällä ja ota öljy talteen kastiketta varten.
- 2.
Keitä varsiparsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Nosta ne kattilasta siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Laita raviolit kattilaan varsiparsakaalien keitinveteen. Keitä 3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
- 3.
Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele rucola ja pinaatti. Ota 1 dl rucolaa sivuun kastiketta varten. Yhdistä juustokuutiot, varsiparsakaalit, raviolit, sipuli, rucola ja pinaatti kulhossa tai laakeassa tarjoiluastiassa.
- 4.
Valmista kastike. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta juuston mausteöljy, säästetty rucola, sitruunankuori ja -mehu, suola ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
Raviolisalaatti ja rucolakastike
Raviolisalaatti on vihreyttä pursuava nopea ja kätevä lounas, maukas lisuke ja helppo buffetsalaatti. Salaatti viimeistellään maukkaalla rucolakastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (2 rs) aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita (apetina snack) |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaaleja |
| 250 g | (1 ps) ravioleja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | rucolaa |
| 100 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Valuta juustokuutiot kulhon päällä ja ota öljy talteen kastiketta varten.
Määrä Ainesosa 200 g (2 rs) aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita (apetina snack) - 2
Keitä varsiparsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Nosta ne kattilasta siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Laita raviolit kattilaan varsiparsakaalien keitinveteen. Keitä 3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) varsiparsakaaleja 250 g (1 ps) ravioleja - 3
Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele rucola ja pinaatti. Ota 1 dl rucolaa sivuun kastiketta varten. Yhdistä juustokuutiot, varsiparsakaalit, raviolit, sipuli, rucola ja pinaatti kulhossa tai laakeassa tarjoiluastiassa.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 100 g rucolaa 100 g (1 ps) babypinaattia - 4
Valmista kastike. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta juuston mausteöljy, säästetty rucola, sitruunankuori ja -mehu, suola ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruuna 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria
Varsiparsakaalin eli broccolinin tilalle sopii myös tavallinen parsakaali.
Ravintosisältö
297
Energiaa kcal
1244
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
297
Energiaa kcal
1244
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























