Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.
Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.
Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.
Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1588
379
10,8 g
6,5 g
51,0 g
3,0 g
2,0 g
5,8 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 dl Vettä,
1 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
Ruukkua rucolaa,
1 rkl Raastettua sitruunankuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli