Risotto primavera

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min

Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gvihreää tankoparsaa
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutiota (gluteeniton)
2 kplsalottisipulia
3 dlrisottoriisiä
2 rklvoita
3 dlkuivaa valkoviiniä
1 dlparmesaanijuustoraastetta
50 gkevätsipulia
1/2 tlsuolaa
100 gpakasteherneitä
1 dlruokakermaa
1/4 kplruukkua rucolaa
1 rklraastettua sitruunankuorta

Valmistus

  1. 1

    Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää tankoparsaa
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutiota (gluteeniton)
  3. 3

    Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.

    MääräAinesosa
    2 kplsalottisipulia
    2 rklvoita
    3 dlrisottoriisiä
    3 dlkuivaa valkoviiniä
  4. 4

    Raasta juusto ja hienonna kevätsipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.

    MääräAinesosa
    1 dlparmesaanijuustoraastetta
    50 gkevätsipulia
    1/2 tlsuolaa
    100 gpakasteherneitä
    1 dlruokakermaa
  5. 5

    Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua rucolaa
    1 rklraastettua sitruunankuorta

Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 dl Vettä, 1 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 0.25 kpl Ruukkua rucolaa, 1 rkl Raastettua sitruunankuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä