Risotto primavera | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Risotto primavera

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.

Ruokavaliot

Ainekset

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
1 - 2 kpl
Salottisipulia
3 dl
Risottoriisiä
2 rkl
Voita
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(100 g) pakasteherneitä
1 dl
Ruokakermaa
3/10 kpl
Ruukkua rucolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1/2 tl
Suolaa
2

Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.

8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
3

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.

1 - 2 kpl
Salottisipulia
2 rkl
Voita
3 dl
Risottoriisiä
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
4

Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.

1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(100 g) pakasteherneitä
1 dl
Ruokakermaa
5

Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.

3/10 kpl
Ruukkua rucolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta
6

Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1588

379

10,8 g

6,5 g

51,0 g

3,0 g

2,0 g

5,8 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl Vettä,

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

Ruukkua rucolaa,

1 rkl Raastettua sitruunankuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli