Risotto primavera - Yhteishyvä

Risotto primavera

???
Annokset
4
Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
1 - 2 kpl
Salottisipulia
3 dl
Risottoriisiä
2 rkl
Voita
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(100 g) pakasteherneitä
1 dl
Ruokakermaa
3/10 kpl
Ruukkua rucolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta

Näin teet

1

Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1/2 tl
Suolaa
2

Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.

8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
3

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.

1 - 2 kpl
Salottisipulia
2 rkl
Voita
3 dl
Risottoriisiä
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
4

Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.

1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(100 g) pakasteherneitä
1 dl
Ruokakermaa
5

Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.

3/10 kpl
Ruukkua rucolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta
6

Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g204 g
Proteiinia6 g23 g
Rasvaa11 g43 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1588 6352
Energiaa kcal379 1517

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 8 dl Vettä

  • 1 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Ruukkua rucolaa

  • 1 rkl Raastettua sitruunankuorta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g204 g
Proteiinia6 g23 g
Rasvaa11 g43 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1588 6352
Energiaa kcal379 1517

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 8 dl Vettä

  • 1 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Ruukkua rucolaa

  • 1 rkl Raastettua sitruunankuorta

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.