Säädä uuni 200 asteeseen. Lohko granaattiomena neljään osaan ja irrota siemenet lusikalla kulhoon. Poista mahdolliset valkoiset maltopalat siementen joukosta.
Laita 1 dl granaattiomenansiemeniä sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, lisää auringonkukansiemenet, öljy, hunaja ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja laita filee uunivuokaan. Levitä mausteseos pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Levitä loput granaattiomenansiemenet ja persilja kypsän lohen päälle ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
434
1818
30,8 g
5,4 g
7,2 g
6,6 g
1,4 g
32,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Lehtipersiljan lehtiä,
1 tl Juustokuminaa,
Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli