Rubiinilohi

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Rubiinilohi maistuu viikonloppuna tai juhlapöydässä. Mausta lohifilee granaattiomenasta ja mausteista surautetulla soseella. Viimeistele uunilohi juhlavaksi granaattiomenansiemenillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 glohifileetä
1 dllehtipersiljaa

Mausteseos

1 kplgranaattiomena
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlauringonkukansiemeniä
2 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1 tljuustokuminaa
1 tlsuolaa
1/4 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko granaattiomena neljään osaan ja irrota siemenet lusikalla kulhoon. Poista mahdolliset valkoiset maltopalat siementen joukosta.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
  2. 2

    Laita 1 dl granaattiomenansiemeniä sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, lisää auringonkukansiemenet, öljy, hunaja ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 dlauringonkukansiemeniä
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklhunajaa
    1 tljuustokuminaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlkanelia
  3. 3

    Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja laita filee uunivuokaan. Levitä mausteseos pinnalle ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

    MääräAinesosa
    800 glohifileetä
  4. 4

    Levitä loput granaattiomenansiemenet ja persilja kypsän lohen päälle ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 dllehtipersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä