Rubiinilohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rubiinilohi

Rubiinilohi

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Mausta lohifilee granaattiomenasta ja mausteista surautetulla soseella. Viimeistele uunilohi juhlavaksi granaattiomenansiemenillä.

Ainekset

700 - 800 g
Lohifileetä
1 dl
Lehtipersiljan lehtiä

mausteseos

1 kpl
Granaattiomena
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Lohko granaattiomena neljään osaan ja irrota siemenet lusikalla kulhoon. Poista mahdolliset valkoiset maltopalat siementen joukosta.

1 kpl
Granaattiomena
3

Laita 1 dl granaattiomenansiemeniä sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, lisää auringonkukansiemenet, öljy, hunaja ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
Kanelia
4

Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja laita filee uunivuokaan. Levitä mausteseos pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

700 - 800 g
Lohifileetä
5

Levitä loput granaattiomenansiemenet ja persilja kypsän lohen päälle ennen tarjoilua.

1 dl
Lehtipersiljan lehtiä
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1728

413

30,6 g

5,4 g

3,4 g

3,4 g

0,4 g

31,6 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Lehtipersiljan lehtiä,

Granaattiomena,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Suolaa,

Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli