Ruusukaalit uunissa

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Paahda ruusukaalit vaivattomasti uunissa. Hunaja, balsamiviinietikka ja rosmariini antavat paahdetuille ruusukaaleille ihanasti makua. Napostele kaalit sellaisinaan dippikastikkeen kanssa tai tarjoa pääruoan lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gruusukaalia
2 rklrypsiöljyä
1 rklhunajaa
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplrosmariininoksa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele ruusukaalit. Siisti tarvittaessa kannat ja poista uloimmat lehdet. Halkaise kaalit niin, että molempiin puolikkaisiin jää pieni pala kantaa.

    MääräAinesosa
    300 gruusukaalia
  2. 2

    Laita ruusukaalit pieneen uunivuokaan. Valuta öljy, hunaja ja balsamiviinietikka kaaleille. Sekoita. Lisää mausteet ja rosmariininlehdet.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklhunajaa
    1 kplrosmariininoksa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    1 rklbalsamiviinietikkaa
  3. 3

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita ruusukaaleja pari kertaa kypsentämisen aikana. Tarkista kypsyys ja jatka kypsentämistä tarvittaessa. Jos kaalit tummuvat liikaa, peitä vuoka foliolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Rosmariininoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä