Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruusukaalit uunissa

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda ruusukaalit vaivattomasti uunissa. Hunaja, balsamiviinietikka ja rosmariini antavat paahdetuille ruusukaaleille ihanasti makua. Napostele kaalit sellaisinaan dippikastikkeen kanssa tai tarjoa pääruoan lisukkeena.

Ainekset

300 g
Ruusukaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 kpl
Rosmariininoksa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ruusukaalit. Siisti tarvittaessa kannat ja poista uloimmat lehdet. Halkaise kaalit niin, että molempiin puolikkaisiin jää pieni pala kantaa.

300 g
Ruusukaalia
2

Laita ruusukaalit pieneen uunivuokaan. Valuta öljy, hunaja ja balsamiviinietikka kaaleille. Sekoita. Lisää mausteet ja rosmariininlehdet.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 kpl
Rosmariininoksa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
Suolaa
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
3

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita ruusukaaleja pari kertaa kypsentämisen aikana. Tarkista kypsyys ja jatka kypsentämistä tarvittaessa. Jos kaalit tummuvat liikaa, peitä vuoka foliolla.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 26.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

96

400

7,3 g

0,5 g

5,5 g

5,5 g

2,0 g

1,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Rosmariininoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli