Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja suola kulhossa. Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi lopuksi joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Sekoita ruokafraicheen sitruunanmehu, hienonnettu ruohosipuli, suola ja pippuri.
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja hienonna kanta. Höyrytä kaaleja muutama minuutti tai paahda ne kevyesti uunissa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa ja yhdistä salaatin kanssa.
Täytä piirakka. Levitä fraichetäyte pohjalle. Lusikoi salaatti täytteen päälle. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.
Vinkki: Paloittele piirakka terävällä veitsellä.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kuivattuja herneitä tai kypsentämätöntä riisiä.
Vinkki: Kokeile parsakaalin tilalla kukkakaalia, varsiparsakaalia tai muita kukkivia kaaleja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1489
24,1 g
6,8 g
25,8 g
3,5 g
3,9 g
6,9 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli