Sadonkorjuun salaattipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Vegaanisessa piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä fraichetäyte ja rapea satokauden kaalisalaatti.
| Pohja | |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 150 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 3 rkl | vettä |
| Täyte | |
| 2 dl | kaurapohjaista ruokafraichea (oatly imat fraiche) |
| 2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Salaatti | |
| 300 g | parsakaalia |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 100 g | (1 ps) salaattia |
| Vinegretti | |
| 3 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja suola kulhossa. Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi lopuksi joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
- 2.
Sekoita ruokafraicheen sitruunanmehu, hienonnettu ruohosipuli, suola ja pippuri.
- 3.
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja hienonna kanta. Höyrytä kaaleja muutama minuutti tai paahda ne kevyesti uunissa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa ja yhdistä salaatin kanssa.
- 4.
Täytä piirakka. Levitä fraichetäyte pohjalle. Lusikoi salaatti täytteen päälle. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Vegaanisessa piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä fraichetäyte ja rapea satokauden kaalisalaatti.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 150 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 3 rkl | vettä |
Täyte | |
| 2 dl | kaurapohjaista ruokafraichea (oatly imat fraiche) |
| 2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Salaatti | |
| 300 g | parsakaalia |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 100 g | (1 ps) salaattia |
Vinegretti | |
| 3 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja suola kulhossa. Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi lopuksi joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl kaurahiutaleita 1/4 tl suolaa 150 g leivontamargariinia (maidotonta) 3 rkl vettä - 2
Sekoita ruokafraicheen sitruunanmehu, hienonnettu ruohosipuli, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 2 dl kaurapohjaista ruokafraichea (oatly imat fraiche) 1 rkl sitruunanmehua 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja hienonna kanta. Höyrytä kaaleja muutama minuutti tai paahda ne kevyesti uunissa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa ja yhdistä salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 300 g parsakaalia 250 g (1 rs) minitomaatteja 100 g (1 ps) salaattia 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä 1 rkl omenaviinietikkaa 1/2 tl timjamia 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 4
Täytä piirakka. Levitä fraichetäyte pohjalle. Lusikoi salaatti täytteen päälle. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl auringonkukansiemeniä
Vinkki: Paloittele piirakka terävällä veitsellä.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kuivattuja herneitä tai kypsentämätöntä riisiä.
Vinkki: Kokeile parsakaalin tilalla kukkakaalia, varsiparsakaalia tai muita kukkivia kaaleja.
Ravintosisältö
356
Energiaa kcal
1489
Energiaa kj
24,1 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
356
Energiaa kcal
1489
Energiaa kj
24,1 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























