Sadonkorjuun salaattipiirakka

arvosana4/5

(4)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Vegaanisessa piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä fraichetäyte ja rapea satokauden kaalisalaatti.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

3 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1/4 tlsuolaa
150 gleivontamargariinia (maidotonta)
3 rklvettä

Täyte

2 dlkaurapohjaista ruokafraichea (oatly imat fraiche)
2 rklruohosipulia hienonnettuna
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Salaatti

300 gparsakaalia
250 g(1 rs) minitomaatteja
100 g(1 ps) salaattia

Vinegretti

3 rkloliivi- tai rypsiöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
1/2 tltimjamia
1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1/2 dlauringonkukansiemeniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja suola kulhossa. Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi lopuksi joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    1/4 tlsuolaa
    150 gleivontamargariinia (maidotonta)
    3 rklvettä
  2. 2

    Sekoita ruokafraicheen sitruunanmehu, hienonnettu ruohosipuli, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    2 dlkaurapohjaista ruokafraichea (oatly imat fraiche)
    1 rklsitruunanmehua
    2 rklruohosipulia hienonnettuna
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja hienonna kanta. Höyrytä kaaleja muutama minuutti tai paahda ne kevyesti uunissa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa ja yhdistä salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    300 gparsakaalia
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    100 g(1 ps) salaattia
    3 rkloliivi- tai rypsiöljyä
    1 rklomenaviinietikkaa
    1/2 tltimjamia
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Täytä piirakka. Levitä fraichetäyte pohjalle. Lusikoi salaatti täytteen päälle. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlauringonkukansiemeniä

Vinkki: Paloittele piirakka terävällä veitsellä.

Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kuivattuja herneitä tai kypsentämätöntä riisiä.

Vinkki: Kokeile parsakaalin tilalla kukkakaalia, varsiparsakaalia tai muita kukkivia kaaleja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä