Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sadonkorjuun salaattipiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Vegaanisessa piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä fraichetäyte ja rapea satokauden kaalisalaatti.

Ainekset

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
150 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3 rkl
vettä

Täyte

2 dl
kaurapohjaista ruokafraichea (Oatly Imat Fraiche)
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Salaatti

300 g
kukkivia kaaleja (esim. kukkakaalia ja parsakaalia)
250 g
(1 rs) minitomaatteja
100 g
(1 ps) salaattia

Vinegretti

3 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
timjamia
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

1/2 dl
auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja suola kulhossa. Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi lopuksi joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
150 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3 rkl
vettä
2

Sekoita ruokafraicheen sitruunanmehu, hienonnettu ruohosipuli, suola ja pippuri.

2 dl
kaurapohjaista ruokafraichea (Oatly Imat Fraiche)
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele kaalit. Paloittele kukinnot suupaloiksi ja hienonna kanta. Höyrytä kaaleja muutama minuutti tai paahda ne kevyesti uunissa. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa ja yhdistä salaatin kanssa.

300 g
kukkivia kaaleja (esim. kukkakaalia ja parsakaalia)
250 g
(1 rs) minitomaatteja
100 g
(1 ps) salaattia
3 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
timjamia
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
4

Täytä piirakka. Levitä fraichetäyte pohjalle. Lusikoi salaatti täytteen päälle. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.

1/2 dl
auringonkukansiemeniä

Vinkki: Paloittele piirakka terävällä veitsellä.

Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kuivattuja herneitä tai kypsentämätöntä riisiä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 22.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1489

24,1 g

6,8 g

25,8 g

3,5 g

3,9 g

6,9 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli