Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Satokauden hedelmäsalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keväisessä hedelmäsalaatissa yhdistyvät satokauden parhaat palat!

Ainekset

2 kpl
pitaijaa
2 kpl
kiiviä
1/2 kpl
mango
1/4 kpl
ananas
granaattiomenan siemeniä
1/2 kpl
limen mehu
minttua

Lime-kookosliemi

1 dl
kookoskermaa
1/2 kpl
limen raastettu kuori
sokeria
ripaus vaniljajauhetta

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Halkaise pitaija pitkittäin puoliksi. Koverra hedelmäliha kuorista, käytä halutessasi pallorautaa.

2 kpl
pitaijaa
2

Kuori ja paloittele kiivi, mango ja ananas. Sekoita hedelmät keskenään, lisää joukkoon limen mehu ja jaa hedelmäsalaatti pitaijan kuoriin. Viimeistele annokset granaatti- omenan siemenillä ja mintunlehdillä.

2 kpl
kiiviä
1/2 kpl
mango
1/4 kpl
ananas
1/2 kpl
limen mehu
2 kpl
pitaijaa
3

Sekoita lime-kookosliemen ainekset keskenään. Kaada liemi hedelmäsalaattien päälle ja tarjoile heti.

ripaus vaniljajauhetta
sokeria
1/2 kpl
limen raastettu kuori
1 dl
kookoskermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Satokausikalenteri
Julkaistu: 28.5.2020
|
Muokattu: 22.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

187

781

7,0 g

4,8 g

22,3 g

18,8 g

6,0 g

2,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

granaattiomenan siemeniä,

0,5 kpl limen mehu,

minttua,

0,5 kpl limen raastettu kuori,

sokeria,

ripaus vaniljajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli