Irrota savojinkaalista kanta ja leikkaa uloimmat lehdet irti (n. 12 kpl). Ryöppää kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja nosta sieltä suoraan jääkylmään veteen niin, että kaalinlehdet jäähtyvät.
Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8-9 minuuttia kiehuvassa vedessä. Hienonna salottisipulit ja herkkusienet sekä kaalista ylijääneet pienemmät lehdet. Paista kasvikset voissa niin, että sienet saavat hieman väriä. Kuori ja pilko kananmunat. Lisää pinaatti, juusto sekä kananmunat kasvisten joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta kaalinlehdille 2-3 ruokalusikallista täytettä kaalinlehden koosta riippuen ja rullaa kääryleeksi. Aseta kaalikääryleet uunivuokaan, nostele päälle voinokareita ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa niin, että kääryleet saavat hieman väriä.
Tarjoile kaalikääryleet kuumennetun Kulman Keittiön perunamuusin ja puolukkahillon kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1313
313
19,6 g
10,2 g
15,2 g
14,8 g
4,6 g
16,4 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1/4 tl suolaa,
1/2 tl mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli