Savoijinkaalikääryleet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savoijinkaalikääryleet

Savoijinkaalikääryleet

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Itse tehdyt kaalikääryleet vaativat hiukan aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Tarjoile kaalikääryleet Kulman Keittiön muusin ja puolukkahillon kera.

Ainekset

1 kpl
iso savoijinkaali
6 kpl
kananmunaa
2 kpl
salottisipulia
200 g
herkkusieniä
2 rkl
voita
100 g
pinaattia
100 g
raastettua juustoa
1/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl
voita
400 g
kulman keittiön perunamuusia
1 dl
puolukkahilloa

Näin teet

1

Irrota savojinkaalista kanta ja leikkaa uloimmat lehdet irti (n. 12 kpl). Ryöppää kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja nosta sieltä suoraan jääkylmään veteen niin, että kaalinlehdet jäähtyvät.

1 kpl
iso savoijinkaali
2

Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8-9 minuuttia kiehuvassa vedessä. Hienonna salottisipulit ja herkkusienet sekä kaalista ylijääneet pienemmät lehdet. Paista kasvikset voissa niin, että sienet saavat hieman väriä. Kuori ja pilko kananmunat. Lisää pinaatti, juusto sekä kananmunat kasvisten joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta kaalinlehdille 2-3 ruokalusikallista täytettä kaalinlehden koosta riippuen ja rullaa kääryleeksi. Aseta kaalikääryleet uunivuokaan, nostele päälle voinokareita ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa niin, että kääryleet saavat hieman väriä.

6 kpl
kananmunaa
2 kpl
salottisipulia
200 g
herkkusieniä
2 rkl
voita
100 g
pinaattia
100 g
raastettua juustoa
1/4 tl suolaa
2 rkl
voita
1/2 tl mustapippuria myllystä
3

Tarjoile kaalikääryleet kuumennetun Kulman Keittiön perunamuusin ja puolukkahillon kera.

400 g
kulman keittiön perunamuusia
1 dl
puolukkahilloa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1313

313

19,6 g

10,2 g

15,2 g

14,8 g

4,6 g

16,4 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1/4 tl suolaa,

1/2 tl mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli