Savolainen tohrapottu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savolainen tohrapottu

???
Annokset
7
Valmistusaika
30 min
Suonenjokelainen Pia Pentikäinen on tuunannut perinneruoka tohrapotun modernimmaksi vaihtamalla rasvaisen siansivun vähärasvaisempaan suikalelihaan. Hän tekee rakenteeltaan kosteaa tohrupottua ja tarjoilee sen puolukkahillon ja porkkanaraasteen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kpl
Sipulia
400 g
Sianlihansuikaleita
1/2 tl
Suolaa
2 kg
Jauhoisia perunoita
50 g
Voita

Vinkki: Sianlihasuikaleiden sijaan voit käyttää myös paloiteltua siansivua. Paista palat tällöin rapeiksi.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna pannulla 2 tl voita. Lisää possunsuikaleet ja paista käännellen, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu sipuli. Kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pannulle 2 dl vettä ja anna hautua sen aikaa, kun keität perunat. Mikäli vesi haihtuu liiaksi, lisää desi kerrallaan. Mausta suolalla.

Lihan hautuessa kuori perunat ja lohko isohkoiksi paloiksi. Kumoa lohkot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi.

Kaada kypsistä perunoista vesi pois, mutta ota kaksi desiä talteen. Kumoa perunoiden joukkoon sianlihat ja sipulit nesteineen. Lisää voi nokareina.

Tohraa, eli riko kauhalla tai puuhaarukalla perunat samalla sekoitellen. Älä tee muusia, vaan jätä perunoihin hieman rakennetta. Anna tekeytyä hetki, sekoita ja maista. Lisää suolaa ja keitinvettä tarvittaessa. Toiset pitävät kuivahkosta tohrapotusta, mutta Pian tohrapottu on aina melko kosteaa. Lisää siis halutessasi joukkoon perunoiden keitinvettä.

Tarjoa tohrapotun kanssa puolukkasosetta ja porkkanaraastetta.

Vinkki: Sianlihasuikaleiden sijaan voit käyttää myös paloiteltua siansivua. Paista palat tällöin rapeiksi.

2

Kuumenna pannulla 2 tl voita. Lisää possunsuikaleet ja paista käännellen, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu sipuli. Kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pannulle 2 dl vettä ja anna hautua sen aikaa, kun keität perunat. Mikäli vesi haihtuu liiaksi, lisää desi kerrallaan. Mausta suolalla.

50 g
Voita
400 g
Sianlihansuikaleita
1/2 tl
Suolaa
3

Lihan hautuessa kuori perunat ja lohko isohkoiksi paloiksi. Kumoa lohkot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi.

2 kg
Jauhoisia perunoita
4

Kaada kypsistä perunoista vesi pois, mutta ota kaksi desiä talteen. Kumoa perunoiden joukkoon sianlihat ja sipulit nesteineen. Lisää voi nokareina.

50 g
Voita
5

Tohraa, eli riko kauhalla tai puuhaarukalla perunat samalla sekoitellen. Älä tee muusia, vaan jätä perunoihin hieman rakennetta. Anna tekeytyä hetki, sekoita ja maista. Lisää suolaa ja keitinvettä tarvittaessa. Toiset pitävät kuivahkosta tohrapotusta, mutta Pian tohrapottu on aina melko kosteaa. Lisää siis halutessasi joukkoon perunoiden keitinvettä.

6

Tarjoa tohrapotun kanssa puolukkasosetta ja porkkanaraastetta.

Resepti
Pia Pentikäinen + Kati Pohja
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g267 g
Proteiinia16 g109 g
Rasvaa14 g98 g
Kuituja3 g18 g
Energiaa kj1468 10278
Energiaa kcal351 2455

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g267 g
Proteiinia16 g109 g
Rasvaa14 g98 g
Kuituja3 g18 g
Energiaa kj1468 10278
Energiaa kcal351 2455

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Pia Pentikäinen + Kati Pohja
Kuvat
Elvi Rista

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.