Savulohikeitto

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Selätä kiire nopealla kylmäsavulohikeitolla. Tomaattipyreellä terästetty kermainen liemi saa raikkautta myös sitruunasta ja fenkolista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 - 6 kplperunaa
1 kplfenkoli
1 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattipyreetä
7 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 gkylmäsavukirjolohta
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 rklsitruunanmehua
1/2 kplruukku ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele fenkoli, poista kanta ja suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 - 6 kplperunaa
    1 kplfenkoli
    1 rklrypsiöljyä
    2 rkltomaattipyreetä
  2. 2

    Lisää vesi, liemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Viipaloi lohi ja hienonna ruohosipuli. Lisää kerma, sitruunanmehu, lohi ja ruohosipuli keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa esimerkiksi ruisleivän ja raejuuston kanssa.

    MääräAinesosa
    150 gkylmäsavukirjolohta
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 kplruukku ruohosipulia

Vinkki: Korvaa fenkoli sipulilla.

Hyvästi hävikki: Hienonna yrttien loput keittoon. Persilja, korianteri ja basilika sopivat hyvin lohen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä