Savulohikeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Selätä kiire nopealla kylmäsavulohikeitolla. Tomaattipyreellä terästetty kermainen liemi saa raikkautta myös sitruunasta ja fenkolista.
| 5 - 6 kpl | perunaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | kylmäsavukirjolohta |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele fenkoli, poista kanta ja suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia.
- 2.
Lisää vesi, liemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- 3.
Viipaloi lohi ja hienonna ruohosipuli. Lisää kerma, sitruunanmehu, lohi ja ruohosipuli keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa esimerkiksi ruisleivän ja raejuuston kanssa.
Selätä kiire nopealla kylmäsavulohikeitolla. Tomaattipyreellä terästetty kermainen liemi saa raikkautta myös sitruunasta ja fenkolista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 - 6 kpl | perunaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | kylmäsavukirjolohta |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele fenkoli, poista kanta ja suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 - 6 kpl perunaa 1 kpl fenkoli 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä - 2
Lisää vesi, liemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 7 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Viipaloi lohi ja hienonna ruohosipuli. Lisää kerma, sitruunanmehu, lohi ja ruohosipuli keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa esimerkiksi ruisleivän ja raejuuston kanssa.
Määrä Ainesosa 150 g kylmäsavukirjolohta 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1 rkl sitruunanmehua 1/2 kpl ruukku ruohosipulia
Vinkki: Korvaa fenkoli sipulilla.
Hyvästi hävikki: Hienonna yrttien loput keittoon. Persilja, korianteri ja basilika sopivat hyvin lohen kanssa.
Ravintosisältö
269
Energiaa kcal
1127
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
269
Energiaa kcal
1127
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























