Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savulohikeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Selätä kiire nopealla kylmäsavulohikeitolla. Tomaattipyreellä terästetty kermainen liemi saa raikkautta myös sitruunasta ja fenkolista.

Ainekset

5 - 6 kpl
perunaa
1 kpl
fenkoli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
7 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
kylmäsavukirjolohta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele fenkoli, poista kanta ja suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia.

5 - 6 kpl
perunaa
1 kpl
fenkoli
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
2

Lisää vesi, liemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

7 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Viipaloi lohi ja hienonna ruohosipuli. Lisää kerma, sitruunanmehu, lohi ja ruohosipuli keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa esimerkiksi ruisleivän ja raejuuston kanssa.

150 g
kylmäsavukirjolohta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia

Vinkki: Korvaa fenkoli sipulilla.

Hyvästi hävikki: Hienonna yrttien loput keittoon. Persilja, korianteri ja basilika sopivat hyvin lohen kanssa.

Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

269

1127

16,5 g

6,5 g

16,3 g

2,8 g

2,3 g

11,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli