Pese, kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele fenkoli, poista kanta ja suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia.
Lisää vesi, liemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Viipaloi lohi ja hienonna ruohosipuli. Lisää kerma, sitruunanmehu, lohi ja ruohosipuli keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa esimerkiksi ruisleivän ja raejuuston kanssa.
Vinkki: Korvaa fenkoli sipulilla.
Hyvästi hävikki: Hienonna yrttien loput keittoon. Persilja, korianteri ja basilika sopivat hyvin lohen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
269
1127
16,5 g
6,5 g
16,3 g
2,8 g
2,3 g
11,5 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli